Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

FM1 Konzorcium highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [54]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Indul a Sláger-per Washingtonban

Az Emmis Molnár Péter, a magyar állam Körmendy-Ékes Judit véleményére támaszkodik Ma megkezdődik a Sláger Rádió kontra magyar állam per a Világbank mellett működő washingtoni székhelyű nemzetközi választott bíróságon – értesült a Népszabadság. A per első tárgyalási fordulóját hétfőtől szerdáig tűzték ki a választott bíróságon.

Felmondták a Neo FM műsor-szolgáltatási szerződését

A Médiatanács a szerda délelőtti ülésén hivatalosan is napirendjére vette a Neo FM ügyét, és a hatóság felmondta a kereskedelmi rádió műsor-szolgáltatási szerződését a csaknem 750 millió forintos tartozás miatt.

Egy forintért eladó a Neo FM

Csődvédelmet kért a Neo FM, és haladékot a Médiahatóságtól, amely máig adott időt a rádiónak arra, hogy rendezze tetemes adósságát. A rádió értékpapírban, hosszú távon fizetne, de felajánlották azt is, hogy akár egy forintért is odaadják a rádiót annak, aki vállalja, hogy működteti.

Csődvédelmet kért a Neo FM tulajdonosa, és egy forintért adná a rádiót

Csődvédelmet kért cégére a Neo FM kereskedelmi rádiót üzemeltető FM1 Zrt. ügyvezetője. Horváth László, a cég egyik tulajdonosa hétfői tájékoztatóján azt mondta, nem tudtak részesedni az állami hirdetésekből, csak a konkurencia. Hozzátette: ha valaki biztosítani tudná, hogy lehessenek állami hirdetések, annak 1 forintért odaadnák a rádiót.

Pártemberek tűnnek fel a rádióbotrány perében

Pert indítottak Magyarország ellen a Danubius és a Sláger rádiók tulajdonosai, szerintük frekvenciáik 2009-es elvesztése mögött a politika áll. A keresetlevél szerint mindkét rádió képviselőinél puhatolóztak a Fideszhez, illetve az MSZP-hez köthető emberek.

Majtényi: Megmondtam, hogy ez lesz

Nyilvánvalóan jogtalan, hogy a médiahatóság nem hajlandó nyilvánosságra hozni, mennyivel csökkentette a Class FM és a Neo FM által fizetett díjat – állítja Majtényi László alkotmányjogász.

Elsumákolt díjjal hömpölyög tovább a rádióbotrány

Titokzatos módon csökkentette a médiahatóság a Class FM és a Neo FM által az államnak fizetendő díjat, pedig a rádiók ezekre az összegekre hivatkozva kapták meg a frekvenciákat a 2009-ben nemzetközi vihart is kavaró pályázaton. A hatóság csak a csökkentést ismeri el, de az adók érdekeire hivatkozva nem teszi közzé, pontosan mekkora díjat kell most fizetniük az eredetileg nagyon bőkezű ajánlatot tevő cégeknek.

Kártérítést követel a Sláger és a Danubius

Csatlakozott a Sláger Rádió korábbi tulajdonosa, az Emmis Communications Corporation az Accession Mezzanine-hoz, a Danubius Rádió tulajdonosához, hogy a washingtoni Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja (ICSID) végre hozzon döntést a magyar állam ellen két éve folyó keresetükben.

Megkeverték a lapokat a Sláger ügyében

Két rádiós perben ítélkezett szerdán a legfelsőbb bíróság. Az egyikben nem adott helyt az alperesek, az ORTT és az Advenio Zrt. felülvizsgálati kérelmének, és hatályában fenntartotta az ítélőtábla korábbi jogerős ítéletét, amely szerint jogsértő volt a kereskedelmi rádiók számára az ORTT által 2009-ben kiírt frekvenciapályázat.
Találatok: [54]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>