language

Intézmények:

Fővárosi Állat- és Növénykert highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Rárepült a „régmúlt” a főváros vagyonára: újra akcióban Puch, Baja és a Mesterházy-kör

Az MSZP két robotosa, Puch László volt pénztárnok és Baja Ferenc választmányi elnökhelyettes azt próbálja elérni a főpolgármesteri vezetésnél, hogy 2036-ig garantáltan az ő cégük rendelkezzen a budai Vár és a Citadella közötti patinás tabáni teniszteleppel, elitklubbal – tudta meg a Válasz Online. A múlt beköszöntének egyéb jelét is észleltük Budapesten: a néhai SZDSZ Mesterházy Ernője által alapított Future-cégcsoport hirtelen a DK-s portfólióba tartozó Fővárosi Állat- és Növénykert egyik legfőbb beszállítójává avanzsált.

Lemondott a budapesti állatkert igazgatója, mert vádat emeltek ellene csalás és egy hamis magánokirat miatt

Lemondott Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója – közölte kedden a Főpolgármesteri Hivatal. A városházának az előzményeket magyarázó közleménye szerint az önkormányzat „a sajtóból értesült arról, hogy állítólagosan vádat emeltek az igazgató ellen, aki többszöri felszólítás ellenére sem cáfolta ezt, illetve nem kért helyreigazítást”.

Gazdasági csalás miatt emeltek vádat Karácsonyék liblingje, a fővárosi állatkert igazgatója ellen

Vádat emelt Karácsony Gergely kinevezettje, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója ellen az ügyészség – tudta meg a Magyar Nemzet. Szabó Rolandnak többek között gazdasági csalás vádjával kell bíróság elé állnia. Az, hogy Szabót komoly bűncselekménnyel hozta összefüggésbe a hatóság, már évek óta köztudott, ennek ellenére a sokáig a főpolgármester támogatását élvező operatív igazgató megtarthatta vezető pozícióját.

Újabb tízmilliók éghetnek el Tarlós Istvánék félkész betonmonstruma miatt

A jelenleg betonmonstrumként álló, használaton kívüli Biodóm karbantartására írtak ki közbeszerzést, s meg is vannak a nyertesek. Ám ez még csak állagmegóvás, a teljes befejezés még odébb van.

Őrzés nélkül maradhat a biodóm, a Pannon Parkra sincs pénze a fővárosnak

Kiss Ambrus arra a kérdésünkre, miszerint elképzelhető-e, hogy kormányválasz híján a főváros egyszerűen felhagy az építmény őrzésével és fűtésével, azt válaszolta, hogy jövő évben ez is megtörténhet, minden megoldást az asztalra kell tenni.

A túlárazott Biodóm és a felújított hármas metrószerelvények miatt sem nyomoz a rendőrség

Bűncselekmény hiánya miatt nem indít nyomozást a rendőrség a városligeti Biodóm ügyében – jelentette be pénteki sajtótájékoztatón Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes. A főváros tavaly októberben tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Biodóm elszállt költségei miatt. Nem nyomoznak a hármas metró kocsijainkat felújításával kapcsolatban sem.

Befejezhetetlen biodóm: Mégsem kell a kormánynak a városligeti buborék

Továbbra is nyomoznak a Pannon Park körül. Hiába ígérték meg, nem akarják átvenni a beruházást, miközben a garanciaóra ketyeg.

16,4 milliárd forint kell a Biodóm befejezéséhez, a mélygarázs helyére hotel épülhet a Ligetben

Elkészült a Biodóm beruházás vizsgálati jelentése, ami kapcsán a főváros vezetése sajtótájékoztatót tartott az állatkertben. A jelentés alapján a főváros a napokban feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen. A befejezés lehetőségeit mára kényszerpályák határozzák meg, és a főváros nem a fapados Biodóm mellett tette le a voksát, ezért 16,4 milliárd forint kell még a befejezéshez.

Megszereztük a jelentést a Biodóm pénzügyi helyzetéről - a helyzet jobb, mint mindenki hitte

Már csak 16,4 milliárd forint kell a Biodóm befejezéséhez, és ebből csak 5 milliárdnak nincs meg a fedezete. A pluszpénz ráadásul nem azonnal kell, hanem a 2024-ben várható átadásig elnyújtva. Az nem opció, hogy az építmény ne biodóm legyen, a majdani üzemeltetést pedig alaposan ki kell dolgozni - olvasható a hvg.hu birtokába került jelentésre az állatkert épülő intézményéről.
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>