language

Akták:

Fővárosi hirdetőoszlop-mutyi highlight_off

Fővárosi hirdetőoszlop-mutyi

Fővárosi hirdetőoszlop-mutyi

2015. szeptember 30.-án a főváros rendkívüli felmondással megszüntette a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó MAHIR Cityposter Kft.-vel kötött szerződését. A beterjesztő, Kocsis Máté szerinte „jó erkölcsbe ütköző" a még 2006-ban kötött kontraktus. Akkor egy baloldali és egy jobboldali reklámcég kapott kedvező feltételekkel plakáthelyeket: a MAHIR azonban az Orbán-Simicska konfliktust követően kegyvesztett lett. Az Intermédia Kft.-vel (jogutódja a JCD Zrt.) kötött hasonló
kontraktust viszont változatlanul fenntartanák (az utódcég azóta a jobboldalhoz sorolt).

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [47]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Jogerősen is megnyerte az oszlopháborút a Mahir Cityposter a főváros ellen

A Fővárosi Ítélőtábla szerdán helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék 2018. áprilisi ítéletét és jogerősen kimondta, hogy hiába tett a fővárosi önkormányzat felmondó nyilatkozatot, nem szűnt meg a szerződés a főváros és a korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. között. Az ítéletről kérdésünkre a céget képviselő Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda tájékoztatta a 24.hu-t.

Döntött a Fővárosi Törvényszék: Simicska az oszlopháború győztese

A felmondási okok nem megalapozottak, ezért érvényben van a fővárosi önkormányzat és a Mahir Cityposter közötti szerződés, azaz a Simicska Lajoshoz tartozó cég továbbra is működtetheti reklámoszlopait Budapest utcáin - döntött a Fővárosi Törvényszék.

A Simicska-média tündöklése és bukása

A Magyar Nemzet és a Heti Válasz eladásával vagy megszüntetésével és a Lánchíd rádió bezárásával (az októberben lejáró frekvenciaengedélyt nem hosszabbítják meg, ha minden igaz), úgy tűnik, Simicska Lajos egy időre biztosan kiszáll a magyar médiapiacról, ami pedig elég régóta elképzelhetetlen volt a jelenléte nélkül.

Simicska valamit jelezni akar

Simicska Lajos, az ország egyik legismertebb oligarchája, Orbán Viktor korábbi legszorosabb szövetségese, majd 2015 februárja óta legádázabb ellenfele ma hajnalban ismét gecinek nevezte Orbánt. Több jel alapján is egyértelműnek tűnik, hogy Simicska átgondolta, mit csinál.

Mit köszönhet a Fidesz Simicska Lajosnak?

A fideszes politikusok, sőt maga Orbán Viktor is egyszerűen csak a Jobbik gazdájaként emlegetik Simicska Lajost, akihez mintha soha semmi közük nem lett volna. Orbán és Simicska szakítása óta kicsit több, mint két év telt el. Ez a tizede annak az időszaknak, amíg Simicska Lajos a Fideszt szolgálta, illetve a párt őt. Ekkor viszont még a nevét sem nagyon volt szabad kimondani.

36 ezer óriásplakátot tüntet el a kormány

Lassú agónia – így írták le iparági forrásaink azt, hogy mi vár a köztéri reklámpiacra a kormány múlt pénteken megjelent rendelete után. Az Orbán Viktor nevével ellátott rendelet harminc napon belül megtiltja, hogy új óriásplakátokat tegyenek ki a cégek, 2020 végéig pedig minden, most kint lévő plakáthelyet le kell bontani. A rendeletet pár, a kormánnyal jóban lévő vagy nagy lobbierővel bíró cég túlélheti, a többiek viszont mostantól az önkormányzatok kényének-kedvének lesznek kitéve, ráadásul még óriási adót is kaptak a nyakukba, úgyhogy nagy valószínűséggel a következő években le is húzhatják a rolót.

Jogi háború a lex Mahir miatt

– Bevetjük a teljes jogi arzenált: nemzetközi fórumokhoz és az Alkotmánybírósághoz fordulunk a reklám- és a plakátpiacot törvénysértően átszabó, tavaly decemberben elfogadott törvény és a végrehajtására múlt pénteki dátummal kiadott kormányrendelet miatt – mondta lapunknak Magyar György. A Magyar Nemzet tulajdonosának érdekeltségében lévő Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője szerint a május 1-je előtt a Magyar Közlönyben megjelentetett kormányrendelet tervezetének ismeretében számított erre a húzásra.

Plakátbotrány: Brüsszelig viszik a lex Mahir ügyét

Március végéig az Európai Bizottság illetékesei elé tárják a lex Mahir ügyét – közölte lapunkkal Magyar György, a Magyar Nemzettel közös tulajdonosi körhöz tartozó Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője. Elmondta: ügyvédi irodájuk felhatalmazást kapott, hogy tételesen megfogalmazzák észrevételeiket ahhoz a már elfogadott törvényhez és kormányrendelet-tervezethez, amellyel el akarják lehetetleníteni a közterületi reklámok piacát.
Találatok: [47]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>