Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Fővárosi Ítélőtábla highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Nem perelhető az Országos Bírósági Hivatal elnöke

Első fokon még Handó Tünde visszaélését állapította meg a bíróság, amiért lényegében magyarázat nélkül dobott vissza álláspályázatokat. A másodfok úgy döntött, be sem lehetett volna perelni a hivatal elnökét.

Januárban dőlhet el a vesztegetéssel vádolt Hiszékeny Dezső sorsa

Január kilencedikén tart nyilvános ülést a Fővárosi Ítélőtábla a vesztegetéssel vádolt volt szocialista angyalföldi alpolgármester, Hiszékeny Dezső és társa ügyében – tudta meg a PestiSrácok.hu a táblabíróság sajtóosztályától. Mivel a másodfokú bíróság csupán egyetlen határnapot tűzött ki, akár jogerős döntés is születhet az MSZP-s országgyűlési képviselőt érintő büntetőperben.

Ha Vizoviczki leteszi a negyedmilliárdos óvadékot, hazamehet

Házi őrizetbe kerülhet a költségvetési csalással, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt Vizoviczki László, a Fővárosi Ítélőtábla ugyanis némi változtatással helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék óvadék megállapításáról szóló döntését. Emlékezetes, a PestiSrácok.hu írta meg elsőként, hogy az elsőfokú bíróság 250 millió forintos óvadék ellenében hazaengedné a milliárdos vállalkozót.

Nem vizsgálják, milyen forrásból teszi le Vizoviczki az óvadékot

A Vizoviczki-ügyben tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Fővárosi Törvényszék. Póta Péter, a törvényszék szóvivője elmondta, amit a PestiSrácok.hu tegnap már elsőként megírt, hogy a bíróság szerdán elfogadta a vádlott védőjének összegmegjelölés nélküli óvadékkérelmét. A nem jogerős döntés értelmében 250 millió forint óvadék fejében szűnhet meg a vádlott előzetes letartóztatása. A bíróság egyidejűleg házi őrizet elrendeléséről és elektronikus nyomkövető használatáról is döntött.

Nem nyitják újra az egymilliárdot táskázó férfi aktáit

Lezárult a többszörösen meghosszabbított perújítási nyomozás az állami beruházásokból saját beszámolója szerint 1 milliárd forintot táskában visszaosztó férfi ügyében. Az eljárást azért kezdeményezte Simon Tibor, hogy elmondja a nyomozóhatóságoknak, kinek szállította le a százmilliókat, de az ügyészség nem volt rá kíváncsi, ki sem hallgatta. A bíróság nem tartotta indokoltnak a büntetőügy újraindítását, befejezte az ügyet.
Találatok: [7]  Oldalak:   1