language

Intézmények:

Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány highlight_off

Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány

"A kormány a hazai felsőoktatás versenyképességének erősítése, a magyar fiatalok korszerű képzése érdekében Budapestre hozná a világ 31. legjobb egyetemét" - jelentették be. Az Országgyűlés döntésének megfelelően közérdekű vagyonkezelő alapítványt hoznak létre, melynek feladata az előkészítés, a hatástanulmányok és tervek elkészítése. A kérdésben várhatóan népszavazást fognak tartani.

Az alapítvány kuratóriumi elnöke Csák János, kulturális és innovációs miniszter. A kuratórium további tagjai:

Szilas Cecília, korábbi pekingi nagykövet, majd helyettes államtitkár, jelenleg miniszterelnöki főtanácsadó,
P. Szabó Sándor, a közszolgálati egyetem Kína-tanulmányok tanszékvezetője,
Szászi István, a Bosch-cégcsoport magyarországi vezetője
Palotai Dániel, az MNB volt igazgatója

Az alapítvány ingyenes vagyonjuttatásként megkapta azt az értékes Duna-parti területet, ahová korábban a Diákvárost tervezték.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [25]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Újabb főigazgató-csere a nem létező Fudan Egyetemet fenntartó alapítványnál

Vezetőcserét hozott az új év a nem létező és bizonytalan jövőjű Fudan Egyetemet fenntartó közalapítvány élén. Mindössze 9 hónap után távozik innen és a kuratóriumból is az eddigi főigazgató, akinek a helyét Csák János miniszter egy tanácsadója vette át.

6,6 milliárd forint közpénzt kapott a Fudan alapítvány, pedig se egyetem, se ingatlana

A kínai Fudan Egyetem vagyonkezelő alapítvány több mint 6 milliárd forint közpénzt és négy ingatlant kapott, de nemcsak nem tudni, pontosan mit is csinálnak a támogatással, hanem még csak nem is övék a négy ingatlan – mondta Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese szombati Facebook-videójában.

Hatmilliárd forint közpénzt kapott a Fudan alapítvány a semmire

A kínai Fudan Egyetem vagyonkezelő alapítvány több mint 6 milliárd forint közpénzt és négy ingatlant kapott, de nemcsak nem tudni, pontosan mit is csinálnak a támogatással, hanem még csak nem is övék a négy ingatlan.

Milliókat fizet bérre a nem létező Fudan egyetem alapítványa, amelynek új vezetője a Pegasus-listán is szerepelt

Működése láthatatlan, jövője kérdéses, de a nem létező Fudan Egyetemet fenntartó alapítvány tavaly így is 123 milliót költött fizetésekre. Nemrég megint kádercserék voltak: kirúgták a főigazgatót és eltávolították az egyetem egyik ötletgazdáját, fő támogatóját is. Közben a kínai egyetem tulajdonában álló, kapcsolódó magyar cég veszteséges lett.

Visszacsempészheti a kormányzat az elvileg már lefújt Fudan-beruházás tervét

Meglepőt állított Vitályos Eszter államtitkár a Fudan Egyetem beruházásáról: ez alapján vagy nem tudja, amit már Gulyás Gergely miniszter egyszer bejelentett, hogy a beruházási stop miatt lefújták a tervet, de az is lehet, hogy csak jegelik – utóbbira utal egy magyar-kínai kormányközi megállapodás szövege is.
Találatok: [25]  Oldalak:   1 2 3   >  >>