Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Fundamenta-Lakáskassza Zrt. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

A versenyhivatal teszi a dolgát

Az MSZP úgy véli, „nagyon durva gesztus”, míg a Bankszövetség felfogásában „alapjaiban kérdőjelezi meg a devizahitelezéssel kapcsolatos megállapodási szándékot és hozzáállást” az, hogy a versenyhivatal kartellgyanú miatt vizsgálatot indított hét magyarországi pénzintézetnél. A Fidesz szerint a GVH csak teszi a dolgát.

A Raiffeisen Bank nem tart a GVH kartellvizsgálatától

Herbert Stepic, a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója szerint nem volt szükség arra, hogy a magyar bankok egyeztessék a jelzáloghitelek kamatait, így "gond nélkül állnak" a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata elé.

Lerohanták a bankokat, elúszhat a devizahiteleseknek szánt új csomag

Hat nagybanknál és egy lakástakarék-pénztárnál tartott előzetes bejelentés nélküli helyszíni szemlét, lényegében házkutatást tegnap a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Még javában dolgoztak a „helyszínelők”, amikor a GVH közleményben tudatta: kartell gyanújával eljárást indított a CIB, az Erste, az MKB, az OTP, az UniCredit, a Raiffeisen és a Fundamenta Lakáskassza ellen.

Kartellgyanú miatt indított eljárást lakossági nagybankok ellen a GVH

A GVH információi szerint a magyar lakossági bankpiac több jelentős szereplője egymással összejátszva, egy időben és azonos mértékben emelte meg a kamatait szeptemberben.
Találatok: [6]  Oldalak:   1