language

Személyek:

Fuzik Zsolt highlight_off
Nyakó István highlight_off

Fuzik Zsolt

Fuzik Zsolt, a CBA és a BKV egykori informatikai vezetője, a 2022-es választási kampányban kirobbant, pártokon átívelő Sys IT számlagyáras ügyének fő gyanúsítottja, aki állítása szerint megvesztegette Horváth Csaba MSZP-s politikust, későbbi zuglói polgármestert. Az ügyészség gyanúja szerint 2018-tól egy szerteágazó szervezetet épített fel, aminek része a SIS Parking Kft. és a SYS It Service Kft. is.

Fuzik érintett volt a 2010 előtti BKV-ügyben is, ahol a vádhatóság szerint Sziebert Györggyel jogtalan előnyt kért a BKV Zrt. részére, informatikai szolgáltatás nyújtására irányuló megállapodás alapján egy kft.-nek kifizetett vállalkozói díjból. 2009-ben ezért körözést adtak ki ellene, szökésben volt, eközben levélben tett vallomást az Indexen, azt állította, hogy ártatlan, és belehalna az előzetes letartóztatásba, ugyanis megfertőződött a H1N1-vírussal. Később elkapták, és előzetes letartóztatásba helyezték, ügye egészen 2017-ig húzódott, amikor is felmentették.

Támogasd adód 1%-ával a sajtóadatbázis fenntartását,

hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Elbékávésodásunk története

Az érintetteken kívül ma már mindenki úgy véli, hogy a rendszerváltás óta eltelt húsz év egyik legnagyobb botránya, ami a BKV-nál zajlott az elmúlt években. Cikkünk a maffiaszerű bűncselekmény-sorozat kuszának tűnő szálait foglalja össze a gyanús ügyek kirobbanásától kezdve az elhíresült nokiás dobozon át egészen a bűnszervezetté minősítésig.
Találatok: [1]  Oldalak:   1