language

Személyek:

Gábor György highlight_off

Kulcsszavak:

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Helyreigazítás

A 2011. január 11. napján megjelentetett „Kétes kutatások: megdöbbentek a filozófia hazai képviselői”, valamint a 2011. január 17. napján megjelentetett „Filozófusbotrány: érdekes dolgokat találtak a megbízási díjaknál” című cikkeinkben valótlanul állítottuk, hogy Gábor György I. rendű és Geréby György II. rendű felperesek olyan pályaművel nyertek pályázatot, melyet tartalmi okok miatt vissza kellett volna utasítani.

Az MTA elnöke visszautasítja a kritikákat

Pálinkás József nyílt levélben utasította vissza az MTA filozófusai ellen indított vizsgálatok miatti kifogásokat.

Tudósaink védelmében

A jobboldal lejárató hadjáratot indított liberális filozófusok ellen. A támadássorozatot a Magyar Nemzet kezdte: a kutatás-fejlesztésre szánt pályázati közpénzek „lenyúlásával” vádoltak meg több tudóst, köztük Heller Ágnest, Radnóti Sándort, Gábor Györgyöt, Geréby Györgyöt, Vajda Mihályt. A 168 Óra most arra keresi a választ, voltaképpen milyen pályázatokról van is szó, s valóban csak egy „szellemi kör” jutott-e kutatási támogatásokhoz.

"Az igazság nem érdekes, a besározás a vezérelv"

A Magyar Nemzet cikksorozatának vádjai szerint Heller Ágnes, Radnóti Sándor, Vajda Mihály, Steiger Kornél, Geréby György és Gábor György „liberális filozófusok” közel félmilliárd forint közpénzt „talicskáztak ki” a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltól az előző ciklusban.

Kétes kutatások: megdöbbentek a filozófia hazai képviselői

Boros János, a MTA Filozófiai Kutatóintézetének igazgatója szerintBudai Gyula kormánymegbízott által tett feljelentés alapjául szolgáló tények és körülmények megfelelnek a valóságnak. - A cikkel kapcsolatban helyreigazítást közöltek.
Találatok: [9]  Oldalak:   1