language

Személyek:

Galambos Lajos highlight_off

Lapok:

Népszava highlight_off

Népszava

A nagymúltú baloldali napilapot 1877 májusában a Magyar Szociáldemokrata Párt lapjaként alapították. 1905-től kezdődően napilapként adták ki. A Horthy-rendszerben sajtóperek sokaságát zúdították az újságra, 1932-ben pedig betiltásra került. A II. világháború alatt hol működött, hol nem. A lap újraindítását 1945-ben Szakasits Árpád vezényelte és a Szociáldemokrata Párt központi lapja lett. 1948-ban az államosításokat követően a Népszava a szakszervezetek lapja lett, politikai véleményalkotásra nem volt lehetősége,a pártállam határozta meg a pédányszámot is. 1956 a Szociáldemokrata Párt visszavette a lap szerkesztését. A Népszavát 1957-64 között Kéthly Anna szerkesztette Londonban. A forradalom leverése után újra a szakszervezetek lapja lett a Népszava, amit a rendszerváltást követően privatizálták.

 

1994-ben a Fenyő János vezette Vico vállalatcsoport vette meg. Fenyő 1998-as meggyilkolását követően Fenyő özvegye a lapot eladta. Tulajdonosváltások hosszú sora után 2005-ben az MSZP közelébe került. A rendszerváltást követően a lap kiadója a Népszava Lapkiadó Kft. volt, jelenleg ezt a feladatot a XXI. század Média Kft. látja el 2016 óta óta. A Zrt.-t 2017-ben a Bécsben bejegyzett Horizont Handels und Industrie AG vette meg, mely Puch László MSZP-s pártpénztárnok érdekeltségébe tartozik. A napilapok piacának átalakulását követően a Népszava a legnagyobb példányszámú hazai politikai napilappá vált. 2019 áprilisában a Horizont AG eladta a Népszavát, az új tulajdonos Leisztinger Tamás egyik cége, a Proton Trade Zrt.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Jogerősen ártatlanok a kémper vádlottjai

Jogerősen felmentette a kémkedés és bűnpártolás vádja alól Szilvásy György volt titkosszolgálati minisztert, illetve Galambos Lajos és Laborcz Sándor volt titkosszolgálati vezetőket a Fővárosi Ítélőtábla. A hétfőn kihirdetett másodfokú, jogerős határozatnak csak a rendelkező része nyilvános. A kémper ugyanis államtitok miatt mindvégig zárt ajtók mögött zajlott, így hivatalosan semmit sem tudni arról, mi is volt a tárgya.

Hír Tv: jogosulatlan titkos információgyűjtés ügyében hallgatták meg tanúként Vadai Ágnest

Jogosulatlan titkos információgyűjtés bűncselekménye miatt folyik a nyomozás abban az újabb, szigorúan titkos ügyben, amelyben csütörtökön tanúként hallgatták meg a katonai ügyészségen Vadai Ágnest, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnökét, illetve a testület korábbi SZDSZ-es tagját, Gulyás Józsefet - közölte a Hír Tv pénteken a honlapján.

UD-s szálakat firtat az ügyészség?

Nem a "kémüggyel" összefüggésben hallgatták meg tanúként tegnap az MSZP-s Vadai Ágnest és a volt SZDSZ-es Gulyás Józsefet, a nemzetbiztonsági bizottság korábbi tagjait.

Galambos ügyvédje további meghallgatást vár védence ügyében

A kémkedéssel gyanúsított Galambos Lajos ügyvédje további tisztázó meghallgatást vár védence ügyében; a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezett volt nemzetbiztonsági főigazgató védője erről azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy hétfő reggel meglátogatta védencét.

Kész az Egy-másért bizottság jelentése

Közös jelentés és megállapítások ugyan vannak, de továbbra is nehéz a tisztánlátás azután, hogy befejezte munkáját az Egy-másért Alapítvány és a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) közötti kapcsolatot vizsgáló országgyűlési bizottság.

Egy-Másért bizottság: vita a nemzetbiztonsági kockázatról

A vizsgálattal megbízott országgyűlési bizottság keddi ülésén továbbra sem sikerült tisztázni, jelentett-e nemzetbiztonsági kockázatot a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és az Együtt Egymásért, Egy-Másért Alapítvány közötti kapcsolat.

Szokatlan egyetértés az Egymásért- bizottságban

Szokatlan egyetértésben kezdte meg munkáját az ellenzéki kezdeményezésre alakult, az Együtt Egymásért, Egy-Másért Kiemelten Közhasznú Alapítvány működésével kapcsolatos ügyek nemzetbiztonsági kockázatainak és a korrupciógyanús eseteknek vizsgálatára alakult bizottság.
Találatok: [10]  Oldalak:   1