language

Személyek:

Galambos Nándor highlight_off

Intézmények:

Szerencsejáték Zrt. highlight_off

Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. 100%-os állami tulajdonban lévő, budapesti központtal működő gazdasági társaság. A vállalat Magyarország egész területén kizárólagos joggal forgalmaz sorsolásos játékokat és sorsjegyeket, emellett engedéllyel rendelkezik a bukmékeri típusú sportfogadás, valamint távszerencsejáték szervezésére is.

A Szerencsejáték Zrt leányvállalata, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. által kiosztott támogatások és nagyértékű szerződések kedvezményezettjei jelentős arányban kormányközeli szervezetek. Kifizetési listájukon találjuk meg például az MTÜ-höz köthető Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványt, a Szövetség a Nemzetért Alapítványt, illetve a békemeneteket szervező CÖF alapítványát, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2]  Oldalak:   1

Felébredt téli álmából a Szerencsejáték-cég, rögtön kiszórt 639 milliót a szokásos körnek

Az állami szerencsejáték-pénzből sok régi ismerősnek jutott: a Nobilis-család vitorláspartnerének cége 210 milliót, az ATV volt igazgatósági tagjának vállalkozása 100 milliót kapott. De jutott a pénzből az Ismerős Arcok basszusgitárosának, egy balatonkenesei jachtklubnak, horgászegyesületnek, repülős alapítványnak és két magántőkealap-érdekeltségű cégnek is.

Pataky Attilára, egy vitorlásra és a Békemenetre mentek el a Szerencsejáték Zrt. százmilliói

Négy hónap alatt 915 millió forintot osztott szét leányvállalata útján az állami lottócég, ennek negyede egy vitorlás megvásárlását segítette, de 141 milliónak örülhetett Pataky Attila, 70 milliónak pedig a Békemenetet szervező CÖKA.
Találatok: [2]  Oldalak:   1