language

Kulcsszavak:

gazdálkodás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4721]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Százmillióktól esik el évente a BKV, mégsem fut neki egy újabb reklámtendernek

Az állandósult csődközeli helyzet sem elég ösztönző erő a BKV-nak ahhoz, hogy ismét nekifusson egy újabb reklámtendernek. Holott 2021-ben azzal vonták vissza a felhívást, hogy "az eljárás valószínűsíthetően ismételten kiírásra kerül." Ám hiába pörögnek a hónapok, a főváros közlekedési cége nem bírja rászánni magát az újabb pályázatra. Sőt a közeljövőben sem készül erre. A Népszava kérdésére most is csak annyit válaszoltak: „egyelőre nem született döntés az új eljárás indításáról”.

Bedőlt a budapesti Fudan Egyetem terve, de nehéz lesz megszabadulni a közpénznyelő alapítványtól

A kormányzat egyelőre lefújta a Fudan Hungary Egyetem beruházását, amelyre számos oka volt, mindenesetre a projekthez kapcsolódó alapítvány, amely eddig egy nem létező egyetem fenntartójaként égette a közpénzt, most végleg feleslegessé vált. Megszüntethetnék, de kiderülhet, hogy ez nem is olyan egyszerű. A politikai kudarc mellett 20 milliárd forint és pár zsíros állás a tét.

EU-s pénzek nélkül áll az agráregyetemi fejlesztés, és ez még jó is lehet

Blokkolja a gödöllői központú agráregyetem fejlesztését az uniós pénzek visszatartása. Ez azonban a közérdek szempontjából akár hasznos is lehet, mert így nem annyira könnyű dobra verni az egykori állami vagyont.

Ezt nem állíttatta le Lázár: milliárdokért kap négycsillagos szállodaépületet a Ménesbirtok

Állami pénzből vették meg a mezőhegyesi Ménesbirtokot, amelybe milliárdokat tettek, majd egyszerűen egy vagyonkezelő alapítványnak ajándékozták, teljesen ingyen. A korábban Lázár János által irányított Miniszterelnökség 15 milliárd forinttal támogatta meg a Ménesbirtokot, az azt kezelő alapítványt kuratóriumi elnökként Lázár János vezeti.

Saját magára és az egyházakra bőkezűen költ a magyar állam, a szociális kiadásokkal viszont igencsak szűkmarkú

Az uniós átlag fölött költ Magyarország bürokráciára, azaz az állam saját magára, a szociális védelemre fordított pénzek viszont jóval elmaradnak az uniós átlagtól. Ez például a családi pótlék összegén és jól érzékelhető – mondta Híradónknak a Szociális Munkások Magyarországi Egyesületének elnöke. A friss statisztikai adatokból az is kiderül, hogy GDP-arányosan az egyházaknak jóval több jut Magyarországon, mint bárhol máshol az unióban.

A Nemzeti Tőkeholding a rendszer észszerűsítése helyett még több pénzt tol állami alapokba

Új központi holdingja van az állami alapoknak. A központosítás lehetne észszerű, de erre mi történik? Azelőtt, hogy bármilyen tájékoztatást adott volna a Nemzeti Tőkeholding (NTH) arról, hogy milyen reformokat hajtott végre a pazarló rendszerben, mit vont össze, milyen alapokat zárt be, ki ellen tett feljelentést, inkább bejelentette, hogy még egy csomó pénzt kizúdít a piacra.
Találatok: [4721]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>