language

Intézmények:

Globex Holding highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [50]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Ki az ország legnagyobb pénzügyi csalója?

A rendszerváltás óta számos esetben megrázták már botrányok a magyar pénzügyi szektort, az alábbiakban a legemlékezetesebb eseteket foglaltuk össze, nem titkoltan azzal a céllal, hogy választ találjunk, ki az elmúlt közel 30 év legnagyobb pénzügyi csalója. Meglátásunk szerint ezt a címet egyértelműen a Quaestor, illetve Tarsoly Csaba "érdemli ki", aki feltehetően egy igen jól felépített rendszerben hosszú évekig felderítetlenül építette minden idők legnagyobb magyar pilótajátékát, amiben 200 milliárd forint feletti pénzösszeget vontak be a befektetőktől. Tarsolynak nem mellesleg azt is sikerült elérnie, hogy mindezek ellenére ne úgy vonuljon be a magyar történelembe, mint az emberek kifosztója, hiszen a Quaestorra külön törvényt szabtak, a kötvényeseket lényegében teljes mértékben kártalanítják (egyeseknek még a meg nem szolgált kamatokat is kifizetik!)

Ember Zoltán: A sufnibankárok üzenete: soha többé ne légy hülye!

Mit lehet tanulni a piramisjátékokból, meddig terjed a butaság, hol tart a magyar pénzügyi kultúra? Vélemény.

Kulcsár-per: Szabad kezek

Pillanatnyilag nem tudni, mivel vádolható meg a rendszerváltás utáni legnagyobb pénzügyi stiklit elkövető Kulcsár Attila, akinek büntetőperét négy év után elölről kezdik.

Figyelő Két jogerős ítélet

Két jogerős ítélet született gazdasági ügyben a múlt héten. Vellai Györgyikét, az annak idején kisbefektetőknek és önkormányzatoknak több mint 6 milliárd forint kárt okozó Globex vezérigazgatóját hat, Vajda László tulajdonost pedig négy év börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság.

Csak az egyik vádlott tett vallomást a Globex-ügyben

Megkezdődött kedden a Fővárosi Ítélőtáblán a Globex-ügy új, másodfokú tárgyalása. A cégcsoport két vezetőjét sikkasztás és csalás miatt 2008. februárban jogerősen börtönbüntetésre ítélték, a Legfelsőbb Bíróság azonban tavaly hatályon kívül helyezte az ítéletet.

Újabb fordulat a Globex-ügyben - Az idő nekik dolgozik

A Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a Globex-ügyben hozott tavalyi jogerős döntést, és lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábra helyezte a börtönbüntetését töltő két egykori cégvezetőt.
Találatok: [50]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>