Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Green Travel highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [10]  Oldalak:   1

Green Holidays: csupán a kárigények 15 százalékát fizették ki

Hétfőig 120 millió forint kártérítést fizetett ki az Uniqa biztosító a Green Holidays károsultjainak – nyilatkozta lapunknak Bereczki András, a biztosítótársaság lakossági biztosítások és kárrendezési ágazatának vezetője. A szakember arról is beszélt, hogy egyelőre azoknak a károsultaknak fizetnek ötvenszázalékos előleget, akiknek a szerződésével semmiféle probléma nem volt, azaz világosan látható, hogy jogosultak a kártérítésre. Szavai szerint ugyanis elég nagy a zűrzavar a szerződések körül. Augusztus elsejéig mintegy 770 millió forint összegű kárigény érkezett a biztosítóhoz, de ennek nagy részét nem közvetlenül a Green Holidaysnél, hanem az Indulhatunk.hu portálon keresztül kötött szerződések alapján nyújtották be

Több száz pórul járt Green Travel-utast nem kártalanítanak

Úgy tűnik, a pórul járt Green Holidays-ügyfelek egy részét nem kártalanítják, hiába volt a cégnek érvényes szerződése a Uniqa Biztosítóval. A biztosítótársaság ugyanis a hatályos jogszabályoknak megfelelően csak azoknak az ügyfeleknek fizet, akik utazási csomagot vásároltak, azoknak nem, akik a szállásra és repülőjegyre külön-külön szerződtek a Green Csoporttal vagy annak valamelyik viszonteladójával. A fedezet nélküli kár százmilliós nagyságrendű lehet, és egyelőre nem látszik, van-e más út a felültetett emberek kártalanítására.

Áldozatnak tartja magát a Green Travel-utakat ezerszámra eladó Forró Tamás

Forró Tamás először szólalt meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy cége a bedőlt Green Holidays utasainak kártalanítását ellehetetlenítve az összes irodáját bezárta. Az ügyvezető a hvg.hu-nak azt mondta: nem csalók, hanem ők is a Green Holidays károsultjai, és csak adminisztrációs hiba szerinte, hogy az engedéllyel fél éve már nem is bíró Green Travel neve is szerepelt az utazási szerződéseiken.

A Green Travel-sztori

A hét közepére hazatért a Green Holidays csődje által érintett magyar utasok többsége Törökországból, ugyanakkor a történetnek még lesz folytatása, hiszen több száz, akár néhány ezer utas is lehet még, akik befizettek már egy nyaralásra az irodánál, de elutazni már nem tudnak. Az ő teljes vagy részleges kártalanításuk majd csak akkor indulhat el, ha a biztosító összegezte az eddig kifizetett költségeket és felmerülő kárigényeket.

Tavaly már eltiltották az utazásszervezéstől a Green Holidays elődjét

Tavaly november 18-án adta hírül az MTI, hogy eltiltotta az utazásszervezéstől és törölte a hatósági nyilvántartásból a Green Travel Kft.-t a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) jogsértések miatt. A napokban becsődölt Green Holidays a Green Travel utódjaként működött.

Jogi kiskapuk során sétált át a Green Holidays

A Green Travel simán kijátszhatta a hazai szabályozási kiskapukat, így eshetett meg, hogy a cégcsoport idén aktivizált másik cége, a Green Holidays most bedőlt. Szakértők szerint a megoldás a tényleges forgalomhoz kapcsolt, a hazaszállítást garantáló biztosítékrendszer lenne, az EU viszont teljes kártalanítást akar.

Gyanús volt, hogy közelít a Green Travel csődje

Egy pofonegyszerű trükkel kijátszható az utazásszervezőkre vonatkozó törvény, ezért nem foglalkozott az üggyel a hatóság, noha iparági információk már régóta keringtek arról, hogy komoly zűr lehet a Green Travel körül, amelynek ügyfelei most Törökországban rekedtek. A konzuli osztály ugyan segít, de sokan ezzel sem elégedettek a kint ragadtak közül.
Találatok: [10]  Oldalak:   1