Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Gustav Poschalko highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Felmentették a MÁV Cargót megszerző cégvezetőt

Felmentő ítélet született az ausztriai St. Pölten bíróságán a Rail Cargo Austria korábbi ügyvezetője hűtlen kezelési ügyében. A vád szerint úgy fizetett a cég egy magyar bt.-nek 6,6 millió eurót a MÁV Cargo megvásárlása kapcsán, hogy az nem nyújtott ellenszolgáltatást.

MÁV Cargo: Garamhegyi cáfolja a korrupció-gyanút

Nem tud arról a közlekedési minisztérium egykori államtitkára, hogy gyanúsítottként "képbe került" volna a MÁV Cargo privatizációjával kapcsolatban folyó ügyészségi nyomozásban.

Cargo-ügy: mindenki vizsgálja a sikerdíjat

A magyar nyomozók és az osztrák korrupcióellenes ügyészség is eljárást folytat a MÁV Cargo 2008-as privatizációjánál felmerült korrupciógyanú miatt, de vizsgálatot indított az osztrák szövetségi vasút, az ÖBB is.

Távozott a Geuronet-ügy szellemi atyja

Kiszállt az ÖBB igazgatóságából Gustav Poschalko, az a vezető, aki osztrák részről szorgalmazta a MÁV Cargo megvásárlását, és aki aláírta az ismeretlen magyar Geuronet Bt. tanácsadói szerződését, amely így csaknem kétmilliárd forint sikerdíjat kasszírozott a privatizáció után.

Szabó Anna: Gulya András

Ő az az ember, aki kétmilliárd forintért úgy közvetített két állami cég között, hogy senki sem ismeri. Nem lobbizhatott, mert az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szerint erre nincs engedélye.

Sikerdíjra ítélve

A Nemzeti Nyomozó Iroda iratokat szerez be és tanúkat hallgat ki befolyással való üzérkedés gyanúja miatt a MÁV Cargo privatizációjával kapcsolatban; a nyomozás ismeretlen tettes ellen, augusztus 25-ig folyik, ám e határnapot az ügyészség akár ki is tolhatja.

Továbbra is nyomoz a rendőrség MÁV Cargo-ügyben

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) továbbra is nyomoz befolyással való üzérkedés gyanúja miatt a MÁV áruszállítási cége, a Cargo privatizációjával kapcsolatban – közölte Bartha László őrnagy, az NNI szóvivője szerdán.
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>