Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Gyárt-ker Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Tízmilliós jutalmat ért a feljelentés

Először fizetett ki informátori jutalmat a Gazdasági Versenyhivatal egy irodaszer-forgalmazói kartell ügyében. Bruttó tízmillió forintot kap az az informátor a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH), aki az átadott információkkal lehetővé tette, hogy eredményesen záruljon le az irodaszerek piacán kartellgyanúval indított vizsgálat. Olyan szempontból azonban peche van, hogy ebből adóznia kell, miközben július 1. után már adómentes lesz az ilyen típusú jövedelem.

Gigantikus bírság az irodaszerkartellre

Kormányzati ciklusokon átívelő közbeszerzési kartellt leplezett le a GVH, és hatalmas bírságot szabott ki a részt vevő irodaszer-forgalmazókra. Kőkemény kartell, a versenyhivatal először fizetett informátori díjat.

Egymilliárdos bírság az irodaszerkartellnek

Összesen mintegy 1 milliárd forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal 11 magyar irodaszer-piaci szállítóra. A társaságok az indoklás szerint 2008-2011-ben számos közbeszerzésnél és néhány piaci tendernél is előre egyeztettek, felosztották a piacot egymás között.

Egymilliárdra bírságoltak kartellező irodaszer-kereskedőket

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kartellezés miatt összesen 1 milliárd 3,6 millió forintra bírságolt 11 irodaszer-forgalmazó céget – a még decemberben hozott, de csak most közzétett határozatot Zavodnyik József, a Versenytanács döntéshozatal-támogató csoportjának vezetője a hivatal csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ismertette.
Találatok: [4]  Oldalak:   1