Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Gyógyszerészeti és E-ügyi Minőség- és Szerv.fejl. Int (GYEMSZI) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Dermesztő méretűre nőtt az újabb magyar korrupciós botrány

A teljes államigazgatást megfertőzhette a Microsoft szoftverek közbeszerzései körül dagadó visszaélési botrány. Az állam kormányközeli cégektől túlárazva vehette az összes licencet, az amerikai cég legalábbis ezt is vizsgálja. Minden dokumentumot bekértek, az unió is vizsgálódni kezdhet.

Szorul a hurok - Orbánig ér a Microsoft-botrány

Gigabírság elé nézhet a Microsoft, mert magyar viszonteladói sokszor fölösleges kormányzati szoftverbeszerzéseken segítették Orbán vejének gazdagodását.

Microsoft-botrány: óriásbüntetést kaphat a cég, az EU is vizsgálódhat

Microsoft-botrány: óriásbüntetést kaphat a cég, az EU is vizsgálódhat Gigantikus, akár egymilliárd dollárnál is nagyobb bírsággal néz szembe a Microsoft, miután régiós leányvállalati és viszonteladói az állami beszerzések kapcsán korrupciógyanús ügyekbe keveredtek. Vizsgálódnak az USA hatóságai és hamarosan eljárás indulhat az EU-ban is.

Alig haladtak, de most belevágnak

Még ebben hónapban meghirdetheti az állami kórházakat fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) a gyógyszerközbeszerzést. Ezúttal a fenntartó mintegy 64 hatóanyagot, köztük onkológiai, gombaellenes szereket, antibiotikumokat vásárolna nagy tételben a gyógyszercégektől.

Bár Tarlós ingyen adta, még fizethet is

Levették a közgyűlési napirendről tegnap a tavaly decemberig fővárosi fenntartású egészségügyi intézmények állami kézbe adásáról szóló megállapodás-tervezetet, miután Tarlós István a napirend vitájában jelezte, újra ellenőrizné az átadás-átvételben érintett ingatlanok jegyzékét, amit az egészségügyi bizottságnak ő maga javasolt.

A nagy röntgenezüstbiznisz

Rövid időn belül akár milliárdos haszonra is szert tehet az a cég, amely monopóliumot szerezhet a leselejtezett röntgenfilmek felvásárlására. A felvételekből egy speciális eljárással nagy tisztaságú ezüst vonható ki.

"Budai Gyula nem szemorvos"

Csak tüzelik Havas Szófia amúgy sem kicsi harci kedvét a sorozatos kormányzati támadások. Az MSZP egészségügyi szakpolitikusának nevét az utóbbi hónapokban többször is gyanúba keverte az elszámoltatási kormánybiztos, de ő továbbra is biztos az igazában. Úgy látja, veszélyes ellenfélnek tarthatják, mert azon kevesek közé tartozik, akik nyílt színen bírálják a kabinetet, illetve annak politikáját.
Találatok: [8]  Oldalak:   1