language

Intézmények:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [58]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Dézsi Csaba András állítja, nem tudta, mennyiért bérlik a szolgálati autóját

Ahogyan arról - az ugytudjuk.hu információi alapján - lapunk is beszámolt, Győr önkormányzata, illetve polgármesteri hivatala összesen 3,6 millió forintot fordít havonta hat Audi bérlésére. Bár korábbi közérdekű adatigénylésükre nem kaptak választ, a megyei jogú város honlapjára végül csak „felkerült az addig féltve őrzött, szolgálati gépjárművekre vonatkozó belső szabályzat”, és a közpénzből fenntartott autók listája.

Dézsi Csaba András azt állítja, nem tudta, hogy közel egymillióért bérlik a Borkaitól örökölt szolgálati Audiját

Dézsi Csaba András azt állítja, nem tudott róla, hogy mennyiért bérlik a szolgálati autóját. Amikor polgármester lett, nem kért új autót, hanem beleült elődje, Borkai Zsolt Audi A8-asába.

Arcpirító érveléssel akadályozza a közérdekű adatok megismerését a győri városüzemeltető és a szemétszállító

A cégeknek jogerős ítélet alapján kéne kiadniuk a közpénzköltéseik adatait, ehelyett nyelvészkednek, szőrszálhasogatnak, és a Kúriához fordultak felülvizsgálatért.

Még csak rebesgetik, hogy akkugyár lesz Győrszentiván mellett, de a talajvízben már ott van a jellemző szennyezés

Magzatkárosító anyagot találtak a győri talajvízben egy civilek által kezdeményezett akkreditált vizsgálat során a település területén. Ez ugyanaz az NMP, ami a gödi akkugyárnál is felbukkant. A nyomok a már meglévő távolabbi ipari parkhoz vezetnek, a helyiek tudni szeretnék, melyik ottani cég használ ilyen anyagot.

Győr megvenne 140 millióért egy temetkezési céget, ami a legjobb évében is csak 21 millió hasznot termelt

A kormánypárti többségű győri önkormányzat cége, a GYŐR-SZOL Zrt. meg akar vásárolni egy helyi temetkezési vállalkozást 140 millió forintért. Miközben az önkormányzat (épp a GYŐR-SZOL-on keresztül) többségi tulajdonos egy másik temetkezési cégben, amely jóval nagyobb és nyereségesebb, mint a most megvenni szándékozott vállalkozás. Pollreisz Balázs MSZP-s önkormányzati képviselő azt állítja, hiába kérte a GYŐR-SZOL vezérigazgatóját, hogy mutassa meg a cégértékelést, az önkormányzati cég vezetője megtagadta ezt. Az ügyben jelenleg nyomozás folyik, mert Pollreisz Balázs feljelentést tett.

Felveszik, de állítólag el is jótékonykodják 6 havi jutalmuk egy részét Dunakeszi vezetői

A fideszes polgármester és mindhárom helyettese 6 havi fizetésüknek megfelelő jutalmat kap Dunakeszin. Az egyik alpolgármester a hvg.hu-nak azt mondta, a bruttó 3-6,6 millió forint egy részét ő és a többiek is nemes célokra fordítják majd, a város büdzséje pedig kibír ekkora kiadást.

Megtalálták a közbeszerzést sosem veszítő céget, és az is kiderült, hogy melyik városban tarolt

Három társaság együtt több mint 1400 szerződést zsákolt be, verseny nélkül.

„Nem, nem mondunk le róla” – a győri polgármester kitart a 600 milliárdos kulturális negyed mellett

Dézsi Csaba Andrásnak, Győr fideszes polgármesterének szívügye a 600 milliárd forintra saccolt kulturális negyed felépítése a városban. A kormány azonban a nehéz gazdasági helyzet miatt egyelőre kihátrált a projekt mögül, ami annyira grandiózus, hogy „még Budapestnek is sok lenne”. Regisztráltunk az éves közmeghallgatásra, hogy végre választ kapjunk arra a kérdésre, hogy Dézsi továbbra is kitart-e a projekt mellett. Mindeközben kiderítettük, hogy a gazdasági nehézségekkel küzdő város az elmúlt években 90 milliót költött a kulturális negyed előkészítésére. A régi színház felújítása és az új mélygarázs ​együttesen ​40 milliárdra becsült építése pedig épp amiatt maradt el, mert a Borkai Zsolt helyébe lépő új polgármester a kulturális negyedben képzelte el az új színházat.

A Borkai-videó miatt ismertté vált győri ügyvéd vett egy házat 300 millióért, Győr városa most hétszázat ad érte

Rendkívüli, zárt ülést tartott kedd reggel a városi közgyűlés előtt a győri önkormányzat Gazdasági és Tulajdonosi Bizottsága. Az ugytudjuk.hu értesülései szerint a napirenden a Schäffer-ház, vagy más néven a Vaskakas ház, illetve az azt birtokló Püspökvár Kft. fevásárlása volt.
Találatok: [58]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>