language

Intézmények:

Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Rendőrt hívtak a győri civil polgármesterjelöltre, aki a kiperelt közadatokat akarta a helyi közszolgáltató cégtől

Rendőrök vezették ki a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. székházából Pintér Bence civil polgármesterjelöltet, aki a Kúria határozatát akarta átadni az igazgatónak. A bíróság jogerős döntése szerint a cég köteles kiadni közérdekű adatokat a 2021-2022-es alvállalkozói szerződéseiről.

Rendőrök vitték el Pintér Bencét, az egyik győri polgármesterjelöltet

Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért, az LMP és a Momentum győri polgármesterjelöltje januárban egy év pereskedés után az önkormányzati tulajdonú kukás céggel, a GYHG-vel szemben indított közadatperében nyert a Kúrián: a cégnek ki kell adnia az alvállalkozói listáját, el kell árulniuk, melyik cég milyen munkára és mennyi pénzt kapott 2021-ben és 2022-ben. De a GYHG a kúriai döntés ellenére sem hajlandó ezt elárulni.

Rendőrök vitték ki a győri önkormányzati cég telephelyéről a kiperelt adatok miatt reklamáló polgármesterjelöltet

Pintér Bence még újságíróként kérte az önkormányzati tulajdonban lévő GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-t hogy adják ki számára, mennyit fizettek ki alvállalkozóknak 2021-ben és 2022-ben, s milyen cégek alkotják ezt a kört. Mivel a fideszes vezetésű önkormányzati cég a Kúriát is megjárt jogerős ítélet dacára sem volt hajlandó kiadni az adatokat, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület színeiben, az LMP és a Momentum támogatásával a városvezetésért induló Pintér sajtótájékoztatót hirdetett a cég telephelyének bejárata elé. Utána szeretett volna bejutni a cég ügyvezetőjéhez, de biztonsági őrök állták útját, akik rendőrökkel vezettették ki a szándékához ragaszkodó jelöltet.

Arcpirító érveléssel akadályozza a közérdekű adatok megismerését a győri városüzemeltető és a szemétszállító

A cégeknek jogerős ítélet alapján kéne kiadniuk a közpénzköltéseik adatait, ehelyett nyelvészkednek, szőrszálhasogatnak, és a Kúriához fordultak felülvizsgálatért.

Hússzorosára nőtt a győri hulladékos cég vesztesége, és most sem tudni, ki az az A. Alexander

Aki azt gondolta, hogy a Győr hulladékgazdálkodásáért felelős céggel (GYHG) kapcsolatban tisztán fog látni a győri közgyűlés szerdai ülése után, az tévedett. Az esély ugyan megvolt, hisz a képviselők külön napirendi pontként tárgyalták a vállalat gazdálkodását. Annyi kiderült, hogy az előző évhez képest hússzorosára, 758 millió forintra nőtt a veszteség, de azt senki nem tudja, kicsoda A. Alexander, és mit csinált valójában a cég és a polgármesteri hivatal környékén.
Találatok: [5]  Oldalak:   1