Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Hajdúhadház highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Csalás gyanújával vitték el a játszótérnél kamerázó roma aktivistát

Bilincsbe vertek egy roma aktivistát, mert kamerázni „merészelt” egy közpénzen épült játszótéren azért, hogy kiderítse, jogszerűen működteti-e azt a helyi önkormányzat – adtuk hírül. A játszóteret uniós forrásból, egészen pontosan az Észak-alföldi Operatív Program keretében szociális célú városrehabilitációs célokra kapott pénzből építette a település.

Bilincsbe vertek egy roma aktivistát, mert kamerázni merészelt a hajdúhadházi játszótéren

Tavaly szeptemberben robbant a botrány, hogy a Hajdúhadházán, egy esélyegyenlőségre elkülönített uniós forrásból – tehát közpénzből – megépült játszótéren 500 forintos belépőt szednek a használatért. A Népszava tavalyi riportja szerint az Észak-alföldi Operatív Program keretében szociális célú városrehabilitációs projektre kapott a település nagyságrendileg 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Eddig fizettek, mától végre ingyen focizhatnak a hajdúhadházi gyerekek

A helyiek számára kedvező fordulatot vett és a jelek szerint a végéhez közeledik az uniós támogatással épült hajdúhadházi sportcentrum botránya. A Zoom.hu is megírta, hogy a közfelháborodást az váltotta ki: a Hajdú-Bihar megyei városban átadott, a helyiek által kezdetben ingyen használható kültéri sportközpont látogatásáért egyszer csak elkezdett belépődíjat szedni az üzemeltető önkormányzati cég, és az ide tartozó játszótérre is csak akkor mehettek be a helyiek ingyen, ha előzetesen – nehézkesnek tűnő feltételekkel – regisztráltak.

Az EU-ig is elért a hajdúhadházi fizetős játszótér ügye: itt a döntés!

“Siker: a bejelentésem nyomán eljáró Európai Bizottság előírta a hajdúhadházi önkormányzatnak, hogy az uniós forrásokból megépült helyi játszóteret ingyenesen bocsássa minden gyerek rendelkezésére, és szüntesse meg a belépődíj jogszerűtlen alkalmazását” – tudatta Jávor Benedek európai parlamenti képviselő az Európai Bizottság uniós forrásokért felelős igazgatójának levelére hivatkozva.

Uniós vizsgálat indul a hajdúhadházi játszótér ügyében

Az Európai Bizottság vizsgálatot indít a hajdúhadházi játszótér ügyében Niedermüller Péter kérdése nyomán – közölte a DK. Amint arról mi is beszámoltunk szeptemberben, ötszáz forintos belépőt szednek Hajdúhadház egyik „szociálisan leszakadt” városrészében az uniós támogatással épült játszótér és sportpálya használatáért. Pedig a város arra hivatkozva kapott 85,3 millió forint EU-s hozzájárulást, hogy a túlnyomórészt hátrányos helyzetű lakosság számára biztosítsák a megfelelő sportlétesítményeket, a hangzatos „A sport, mely egyenlővé tesz” elnevezésű projekt keretében.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>