Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Hajdúvitéz Nonprofit Kft. highlight_off
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Eddig fizettek, mától végre ingyen focizhatnak a hajdúhadházi gyerekek

A helyiek számára kedvező fordulatot vett és a jelek szerint a végéhez közeledik az uniós támogatással épült hajdúhadházi sportcentrum botránya. A Zoom.hu is megírta, hogy a közfelháborodást az váltotta ki: a Hajdú-Bihar megyei városban átadott, a helyiek által kezdetben ingyen használható kültéri sportközpont látogatásáért egyszer csak elkezdett belépődíjat szedni az üzemeltető önkormányzati cég, és az ide tartozó játszótérre is csak akkor mehettek be a helyiek ingyen, ha előzetesen – nehézkesnek tűnő feltételekkel – regisztráltak.

Az EU-ig is elért a hajdúhadházi fizetős játszótér ügye: itt a döntés!

“Siker: a bejelentésem nyomán eljáró Európai Bizottság előírta a hajdúhadházi önkormányzatnak, hogy az uniós forrásokból megépült helyi játszóteret ingyenesen bocsássa minden gyerek rendelkezésére, és szüntesse meg a belépődíj jogszerűtlen alkalmazását” – tudatta Jávor Benedek európai parlamenti képviselő az Európai Bizottság uniós forrásokért felelős igazgatójának levelére hivatkozva.

Uniós vizsgálat indul a hajdúhadházi játszótér ügyében

Az Európai Bizottság vizsgálatot indít a hajdúhadházi játszótér ügyében Niedermüller Péter kérdése nyomán – közölte a DK. Amint arról mi is beszámoltunk szeptemberben, ötszáz forintos belépőt szednek Hajdúhadház egyik „szociálisan leszakadt” városrészében az uniós támogatással épült játszótér és sportpálya használatáért. Pedig a város arra hivatkozva kapott 85,3 millió forint EU-s hozzájárulást, hogy a túlnyomórészt hátrányos helyzetű lakosság számára biztosítsák a megfelelő sportlétesítményeket, a hangzatos „A sport, mely egyenlővé tesz” elnevezésű projekt keretében.

Visszakérheti az Unió a fizetős játszótér árát

Nem kell fizetni, elég regisztrálni a játszótér használatáért – magyarázkodik a hajdúhadházi önkormányzat. A helyiek most hallanak erről először.
Találatok: [5]  Oldalak:   1