Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

hálapénz highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [212]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

„Ingyen levezetni a szülést? Na, még mit nem!” – élet a hálapénz betiltása után

Bár az eddigi rendszer tarthatatlan volt, a hálapénzt felszámoló törvénymódosítás egyelőre némi káoszt hozott az állami kórházak szülészeteire. A kismamák hetekkel a szülés előtt sem tudják, hogy fogadott orvosuk, vagy az intézményben éppen ügyeletben lévő, számukra vadidegen orvos kíséri-e majd a szülésüket. A nagyobb szigor a nagyvonalú béremelésekkel karöltve az egész egészségügyi szektor számára előremutató lépés, ám akadnak olyan részterületek, ahol az új szabályozás új kérdéseket vet fel a gyakorlatban.

Szerződéssel tenné transzparensebbé az orvosfogadást az orvosi kamara, amíg felszívódik a választott orvosos szülés

Január elsejétől tilos lesz hálapénzt fizetni az állami egészségügyi ellátásban, és küszöbön áll annak korlátozása is, hogy az orvosok a magánpraxisukban fogadott betegeket a kórházi infrastruktúra (gépek, hely és személyzet) terhére az állami ellátásban is kezelhessék.

"Tarifára" és "kiskasszára" hivatkozva kért pénzt nőktől a korrupt szülész-nőgyógyász

A Fővárosi Főügyészség 2019 szeptemberében emelt vádat egy budapesti klinikán szülész-nőgyógyászként praktizáló, idős szakorvos ellen, aki 2014. és 2017. év között öt, a kezelése alatt álló nőtől „tarifájára”, illetve a műtős személyzet „kiskasszájára” hivatkozással pácienseitől 100-150 ezer forint közötti összegeket kért és a részére juttatott összegeket eltette. A Fővárosi Törvényszék 2020. szeptember 23-án kihirdetett elsőfokú ítéletével a szakorvost bűnösnek mondta ki 5 rendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében, amelyért őt halmazati büntetésül 1 év és 6 hónap, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre, valamint 1.000.000.-Ft pénzbüntetésre ítélte. A törvényszék az elkövetőt nem mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.

Ilyen még sosem volt, hogy valaki jogszabályban kapjon engedélyt a zsarolásra

Az év egyik legfelháborítóbb híre - pedig micsoda évünk van ebből a szempontból - , hogy a kormány arra készül, hogy az orvosok szolgálati jogviszonyáról szóló, pár hete elfogadott törvény most készülő végrehajtási rendeletében kiskaput nyisson a szülész-nőgyógyászoknak. Akik, ha minden úgy marad, ahogy arról a Magyar Orvosi Kamara beszámolt, az általános tiltás ellenére lehetőséget kapnának arra, hogy abban az állami kórházban, ahol dolgoznak, elláthassák a magánbetegeiket is.

Egy kisváros főorvosa havi ötvenezer forintért nem rakja ki a krónikus osztályról a betegeket

Adott egy vidéki kisváros, egy kórház és annak krónikus osztálya, amit a városban csak elfekvőnek hívnak. Van ott egy orvos, pontosabban egy osztályvezető főorvosnő, aki a napi díjon felül pénzt szed a betegektől azért cserébe, hogy ne rakja ki őket a krónikus osztályról.

A hálapénz legsunyibb módja megmaradhat

Az Indexnek nyilatkozó Lantos Gabriella a mostani béremelést így kommentálta: jelentős növekedés lesz mindazok számára, akik eddig az állami ellátásban jövedelmük felénél többet kerestek, és csak a jövedelmük kisebb része származott a magánellátásból. Hisz bár le kell mondaniuk a magánellátásban szerzett jövedelmükről, de az állami ellátásból szerzett jövedelmük megduplázódik.A hálapénz szerzésének trükkje Az egészségügy menedzser arra is kitért, hogy a jelenleg nagy magánpraxissal és nagy magánbevétellel rendelkező orvosok vagy rosszul járnak, vagy trükközésre kényszerülnek az önkéntes segítő pozícióval. Ha lemondanak a nagy magánpraxisuk jövedelméről, és sokkal kevesebbel is beérik az állami ellátásban, akkor ők is száműzhetőek lesznek két évre, ha a helyzet azt kívánja. A másik lehetőség, hogy a nagy magánjövedelmüket választják, ebben az esetben azonban kiszorulnak a magánellátásba, ahol nem fognak tudni nagyon komoly műtéteket végezni. Hacsak nem trükköznek, és mennek vissza önkéntes segítőnek a korábbi munkahelyükre.

Szülésélmény-térkép - Te már rajta vagy?

Országos felmérésbe kezdtünk a hálapénz és tágabban a nők szülésélményeinek feltérképezése céljával. Az Emma Egyesülettel és a romániai Funky Citizens-szel együttműködve indítottuk el az igyszultem.hu oldalt, ahol a felhasználók saját kórházuk kiválasztásával egy rövid kérdőívet tölthetnek ki és elolvashatják az addigi kitöltések eredményeit is. Töltsd ki, ha az elmúlt tíz évben állami intézményben született gyermeked!

Két év börtönt kapott a sebészfőorvos, aki a hálapénzt kevesellve még több pénzt kért a pácienseitől

Két év letöltendő börtönbüntetésre, és három év közügyektől való eltíltásra ítélte a Kúria azt az ortopéd sebészfőorvost, aki a TB támogatott műtétekért további pénzeket szedett be a pácienseitől, írja a Fővárosi Főügyészség a közleményében.
Találatok: [212]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>