Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

hamis tanúzás highlight_off

Személyek:

Portik Tamás highlight_off

Portik Tamás

Portik Tamás (Celldömölk, 1967. december 14. –) milliárdos magyar vállalkozó, az 1990-es évek olajmaffia-botrányainak egyik kulcsszereplője. A rendőrség 2012-ben őrizetbe vette. 2013 áprilisában kirobbant a politikai botrányt kavaró Portik-Laborc ügy. A Prisztás-gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla 15 év fegyházra ítélte jogerősen 2016. május 26-án. (Wikipédia)

Találatok: [2]  Oldalak:   1

Portik vs. Rogán: tudni akarja valaki az igazságot?

Miután Portik Tamás bíróság előtt állította, hogy tízmillió forintnyi kenőpénzzel megvesztegette Rogán Antalt, több bejelentés érkezett a magyar ügyészségekre: hamis tanúzás miatt feljelentették a gyilkosság miatt elítélt olajos maffiózót, hivatali vesztegetés elfogadása miatt pedig a fideszes politikust is. Hiába a szokatlanul súlyos vád, egymástól függetlenül két magyar ügyészség döntött úgy, hogy nincs itt semmi, amit ki kellene nyomozni. Pedig ebben az ügyben nem lehet döntetlen. A jelenlegi patthelyzet körül egyre több az ellentmondásos és zavaros hatósági megállapítás, ezeket mutatjuk most be.

Rogán feljelenti Portikot

Rogán Antal nem hagyja annyiban, hogy múlt pénteken – a Prisztás-gyilkosság miatt fegyházban ülő – Portik Tamás egy perben tanúként azt állította, hogy a 2000-es évek végén személyesen adott át az akkor az V. kerületet vezető Rogánnak tízmillió forintnyi eurót egy belvárosi ingatlan áron aluli megvétele érdekében. A Magyar Nemzet szerint Rogán rendőri feljelentést tesz hamis tanúzásért, és erre ügyvédje biztatja a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert.
Találatok: [2]  Oldalak:   1