language

Személyek:

Handó Tünde highlight_off

Intézmények:

Igazságügyi Minisztérium highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:

Handó Tünde

Handó Tünde (Salgótarján, 1962. május 1. –) magyar jogász, bíró, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) első elnöke. Elnökségét bírálói a kormánypártok befolyásának kiterjesztéseként látják a bíróságokra (ügyek áthelyezésével, kinevezésekkel), tevékenységét ezért gyakran illetik kritikával. Jelölésével kapcsolatban politikai kritikák érték férje személye és fideszes politikusokhoz fűződő ismeretsége miatt. 1983-ban kötött házasságot Szájer Józseffel, a későbbi Fidesz-alelnökkel és európai parlamenti képviselővel. 

Igazságügyi Minisztérium

Az Igazságügyi Minisztérium Magyarország egyik minisztériuma. 2010-2014 között Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumként működött. 2023 augusztustól minisztere Tuzson Bence

A 2021 nyarán nyilvánosságra került Pegasus lehallgatási ügyben az Igazságügyi Minisztériumnak kellett engedélyeznie a lehallgatásokat, de az akkor Varga Judit által vezetett tárca titkosította, hogy pontosan ki írta alá a megfigyelési engedélyeket.

Az Igazságügyi Minisztérium egyik, a végrehajtók kinevezéséért felelős volt államtitkára, Völner Pál az egyik vádlottja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar körüli korrupciós botránynak


Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2]  Oldalak:   1

A NER arisztokratái bemutatják, milyen a családbarát kormányzás

Botrányosra sikeredett Varga Zs. András Kúria-elnök feleségének minapi kinevezése, meghökkenést váltott ki Deutsch Tamás unokaöccsének diplomáciai megbízása. Az elmúlt 12 év hasonló módon nagy közérdeklődést kiváltó esetei is mutatják, hogy Magyarországon jóval könnyebben érvényesül, aki a NER köreiben valakinek a rokona, barátja, üzletfele.
Találatok: [2]  Oldalak:   1