language

Kulcsszavak:

hatalommal való visszaélés highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [154]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Schadl György titkárnője intézkedett, cserébe csak a bevétel felét kérte

Sz. Balázs második alkalommal állt a Fővárosi Törvényszék bírája előtt tanúként. Az elítélt végrehajtó korábban úgy nyilatkozott, hogy tartott Schadl Györgytől, ezért adta át Schadl titkárnőjének a kért összegeket. Azt azonban már nem tudja, hogy a végrehajtók elnöke valóban kérte és meg is kapta ezt az összeget a monori végrehajtótól. Pedig nem kevés pénzt küldött Schadlnek, több mint 190 millió forintot adott át a titkárnőjének.

Korrupció miatt halálra ítéltek egy ingatlanost Vietnamban

Vietnam történetének egyik legnagyobb korrupciós ügyében halálra ítélték Truong My Lan ingatlanmágnást, aki a becslések szerint 27 milliárd dollár, átszámítva körülbelül 9810 milliárd forint kárt okozott mintegy 42 ezer embernek, írja Guardian.

Az EP-képviselők negyede érintett valamilyen botrányban, de ezeknek gyakran semmi következménye nincs

Az uniós polgárok néhány hónap múlva választják meg az új Európai Parlament képviselőit. Azonban több mint egy évvel azután, hogy több (volt) képviselő is belekeveredett a Katargate néven elhíresült hatalmas vesztegetési botrányba, továbbra is kérdéses, hogy az intézmény mennyire van felkészülve arra, hogy a törvényhozók megszegjék a szabályokat. A Follow the Money és médiapartnerei által végzett vizsgálat szerint alig áll készen. A vizsgálatból kiderül, hogy a jelenlegi uniós törvényhozók közel negyede érintett a hírekbe került botrányokban, vagy egyenesen törvényt sértett – a zaklatási ügyektől kezdve a nagyszabású korrupciós ügyekig. A Follow The Money összeállítása.

Az Államkincstár megmagyarázta, miért volt jogos, hogy milliárdokat inkasszóztak a fővárostól

A Fővárosi Önkormányzatnak járó jogvédelmet biztosító ideiglenes intézkedés még októberben megszűnt. Karácsony Gergely eközben lemondásra szólította fel Varga Mihály pénzügyminisztert.

Inkasszózták Budapest számláját, feljelentést tesz a főváros

A szolidaritási hozzájárulás vitatott mértéke miatt indult per részeként elrendelt azonnali jogvédelem ellenére a Magyar Államkincstár 5,6 milliárd forint értékben inkasszót gyakorolt a főváros számlája felett. Ezért a fővárosi önkormányzat hivatali hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen – közölte Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes csütörtökön. Nincs illúziójuk, hogy a hivatali hatalommal való visszaélés kapcsán „objektív nyomozást folytatna le a nyomozó hatóság”, de ezt „szó nélkül nem hagyhatjuk”.

Elítélték a kárászi polgármestert, mert lenyúlta a közmunkaprogramos pénzek felét

Ítélet született egy büntetőperben, amelyben Kárász község polgármesterét és három közfoglalkoztatott személyt vádoltak meg költségvetési csalással és hamis közokirat felhasználásával. Minden érintettet bűnösnek találtak, vagyonelkobzást, illetve pénzbírságot szabtak ki rájuk. A bíró szerint a polgármester azért kaphatott enyhébb büntetést, mert nem csak a maga hasznára követte el a bűncselekményt, a helyi közösségnek is juttatott a nem rendeltetésszerűen felhasznált pénzből. Hadházy Ákos parlamenti képviselő szerint a közmunkásokkal való visszaélés ugyanúgy rendszerszintű, mint a közbeszerzések manipulálása. És bár végre született egy elmarasztaló ítélet, az összkép mégsem örömteli.
Találatok: [154]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>