language

Lapok:

Index

1999-ben alapították az index.hu mögött álló index.hu Rt.-t, mely később Zrt.-vé alakult. Első tulajdonosa és finanszírozója Kőrös Ákos cége, az Interventra Kft. volt,ő Szőllösi Gáborral 75 %-ot tulajdonolt a részvénytársaságból. A tulajdonosi körhöz tartozott még az egykori INteRNeTTo-s csapat néhány tagja is, mint Nyírő András, Gerényi Gábor és Uj Péter is. A befektetőknek 25 %-os tulajdonrészük volt az Rt.-ben. Az év decemberében Nyírő távozott. 2000 tavaszára több nagy befektető is tulajdonrészt szerzett a cégben, ezek együttesen 25,1 %-os tulajdonlást tudtak magukénak. Nem sokkal ezután az Intel Capital is tulajdonosi hányadot szerzett. 2001-ben Csepi Lajos lett a kiadó vezérigazgatója, aki az Állami Vagyonkezelő Rt. korábbi vezetője volt. 2002 elejére csődhelyzet alakult ki, a megmentő a Kóka János és Bajnai Gordon tulajdonában lévő Wallis Rt. leányvállalata volt. A Webigen néven beszálló cég a részvények egyharmadát vásárolta meg. 2005-ben ezt a vállakozást Nobilis Kristóf vette meg, ennek hatására az akkor már Index.hu Zrt. néven futó cég a CEMP (Közép-európai Média Rt) tulajdonába került. Vélekedesek szerint Nobilis Spéder Zoltán egyik strómanja volt csupán: hamarosan be is igazolódott a gyanú, ugyanis Spéder Zoltán 2006-ban bevásárolta magát az Indexbe, megvéve a Wallis Rt részesedését. Innentől határozottan ő vált a háttérben a valódi tulajdonossá. Ez volt index.hu első nyereséges éve.


2009 óta a hírdetéseket a CEMP értékesíti. 2014-ben a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Pro-Ráta Zrt opciós jogot szerzett az Index-beli tulajdonszerzésre, mely jogot 3 évvel később, már az Orbán-Simicska konfliktus idején érvényesített az üzletember. A Pro-Ráta ekkor tulajdonjogáról lemondva a Magyar Fejlődésért Alapítványnak adta át a kiadóvállatot. Ezt az alapítványt az NP Nanga Parbat Zrt. hozta létre pár hónappal korábban. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Bodolai László, az index.hu jogásza lett. 2018-ban Simicska Lajos eladta érdekeltségeit Nyerges Zsolt üzletembernek. A CEMP-et időközben Spéder Zoltán két magánszemélynek adta el: Ziegler Gábornak, a CEMP Sales House ügyvezetőjének, illetve Oltyán Józsefnek, aki a Regon Média tulajdonosa és vidéki online médiahálózatot működtetett, valamint KNDP-s politikus volt. Ők ketten vették meg az NP Nanga Parbat Zrt.-t is, ezzel befolyást szereztek az Index hirdetései felett. A portál ezt követően támogatói kampányokba kezdett.

2020. július 22-én az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő elbocsátását. A szerkesztőség tagjai ezzel nem értettek egyet, és július 24-én nagy részük, több mint 80 munkatárs felmondott. 2020. november 23-án Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő távozott, a cég vezetését Starcz Ákos vette át. Bodolai László marad a csoport médiajogásza. Ezzel egyidőben az z Indamedia Network Zrt. bejelentette: visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését. Az Indamedia tulajdonosai Ziegler Gábor és Vaszily Miklós.

 

 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5327]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Az önkormányzat cégétől is pénzt kapott a szocialista bizottsági elnök

A zuglói önkormányzat 21 képviselőjéből négyen is végeztek munkát a helyhatóság valamelyik cégénél. Közülük három baloldali, akik félmillió forint feletti bruttó képviselői, illetve egyéb önkormányzati tisztségük után járó jövedelmük mellett további önkormányzati pénzekhez is jutottak. Volt, aki bevallotta, volt, aki nem. A polgármester számára fontos a transzparencia, párttársa azonban más gyakorlatot követ.

Kétes múltú szakemberek landoltak Ferencváros önkormányzati cégeinél

Ferencváros mára parkolópályára került politikusok vagy a politika körül forgolódó szakemberek kifizetőhelye lett. Ezt vetik a IX. kerület működését figyelemmel kísérők a városvezetés szemére. A médiacég körül kialakult konfliktusok feltérképezését követően most annak néztünk utána, ki honnan, miért és milyen kapcsolatokon keresztül jutott el Baranyi Krisztina polgármester kerületébe.

Újabb nyolcmilliárdot költ a kormány kommunikációs célokra

Egészen pontosan nettó 8,2 milliárd forint keretösszegű közbeszerzési eljárás végén hirdetett eredményt a Nemzeti Kommunikációs Hivatal.

Házkutatások kezdődtek a Városháza-ügyben

Az Index információi szerint egyszerre több helyszínen is házkutatást kezdett a rendőrség, amely már korábban megerősítette, hogy nyomoz a Városháza tervezett eladása és a fővárosnál a gyanú szerint működő jutalékos rendszer miatt

Továbbra is Putyinékra gyanakszik Karácsony Gergely

Oroszország rendszeresen próbál titkosszolgálati dezinformációs kampányokkal beavatkozni más államok belpolitikájába – írta a főpolgármester a Facebookon közzétett bejegyzésében. Karácsony Gergely továbbra sem tudja elképzelni, hogy az orosz vezetés jóváhagyása nélkül rögzíthette volna bárki a városháza eladásáról folytatott tárgyalásokat.

Áron alul kelhetett el az egyik fővárosi ingatlan

A listán szereplő ingatlanok egyike a XII. kerület, Istenhegyi út 62. Ennek a 844 négyzetméteres teleknek a besorolása kivett beépítetlen terület. A főváros által készíttetett értékbecslés szerint a terület értéke mindössze 119 millió forint + áfa volt, ami csak 141 ezer forint négyzetméterenként. A telket 2020 októberében a Nagy-Verecke Property Kft. vette meg bruttó 256,5 millió forintért, így papíron úgy tűnhetett, minden rendben volt az eladás körül, és a főváros kifejezetten jó üzletet csinált.

Eladásra kínált ingatlanok listáját hozta nyilvánosságra az Anonymus-maszkos alak

Újabb rejtélyes, megvágott hangfelvételt hozott nyilvánosságra kedden reggel az Anonymus-maszkos alak, amiben közzétette a főváros által feltételezhetően áruba bocsátott ingatlanok listáját.

Fegyelmivel megúszta a Városháza eladásáról tárgyaló vagyonkezelő

Karácsony Gergely adott még egy esélyt Barts Balázsnak, aki a főpolgármester szavai szerint hibázott, és a főváros vezetésének akaratával ellentétesen tárgyalt a Városháza eladásáról. Pénteki sajtótájékoztatóján a főpolgármester válaszolt az újságírók kérdéseire, de az Indexnek nem árulta el, szerinte hazudott-e Barts, amikor azt állította, a döntéshozók jóváhagyták a Városháza eladását. A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatója, Barts J. Balázs írásbeli fegyelmit kapott.

A horvát legfelsőbb bíróság elutasította Hernádi Zsolt fellebbezését

A horvát legfelsőbb bíróság elutasította Hernádi Zsolt fellebbezését a rá első fokon kiszabott kétéves szabadságvesztés ellen – tájékoztatta a szervezet sajtóosztálya az Indexet. A Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatóját korrupcióval vádolják. A vállalat jogi lépéseket tesz.

Az MVM fontolgatja a paksi atomerőmű üzemidejének hosszabbítását

A geopolitikai helyzet megváltozásával indokolja Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója, hogy elgondolkoztak a paksi atomerőmű üzemidejének meghosszabbításán. A Mátrai Erőmű visszavásárlásával, mely egyelőre több tízmilliárdos mínuszt hozott, szerinte a jövőt vettük meg, a tőzsdére lépés pedig azért szükséges első hazai közvállalatként, mert az MVM gyakorlatilag kinőtte a hazai piacot. Nagyinterjú.
Találatok: [5327]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>