language

Kulcsszavak:

ingatlan highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6575]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Lemondott az egyház a kübekházi iskoláról, miután a község nem akarta azt ingyen átadni

Egy Semjén Zsolt által tavaly benyújtott törvénymódosító javaslat értelmében az egyházak olyan épületekre is igényt tarthatnak, amelyek korábban a tulajdonukban voltak, de még nem kértek vissza, vagy használják őket, de nem voltak soha egyházi tulajdonban. Számos település mellett így járt Kübekháza is, ahol a Szeged-Csanádi Egyházmegye vitte volna a sulit és az óvodát, ám most úgy néz ki, hogy ez egy ideig mégsem fog megtörténni.

„Arrogáns, diktatórikus” – milliárdos önkormányzati ingatlanvagyonok kerülnek egyházi tulajdonba

Több száz épület kerülhet át állami vagy önkormányzati tulajdonból az egyházakhoz, miután egy decemberben kihirdetett új jogszabály-módosítás miatt az egyházak igényt tarthatnak ingatlanokra.

A Kádár- és a Castro-villára is lecsaptak Balatonaligán a kiváltságosok

Sokmilliárdnyi közpénzzel támogatta, majd kiemeltté minősítette a kormány a balatoni Aligaliget-projektet, ám az – akárcsak az előd pártüdülő a Kádár-korban – a kivételezetteket szolgálná.

Móricz Zsigmond segítségével jogerősen pert nyertünk Érd fideszes volt alpolgármestere ellen

Az elmúlt évek során cikksorozatban tártuk fel az érdi óvodaépítési közbeszerzésekkel kapcsolatos visszásságokat. Az egyik ezek közül az, hogy a kivitelező cég tulajdonosa rokona Bács Istvánnak, Érd korábbi fideszes alpolgármesterének. A vállalkozó fivére ugyanis feleségül vette a politikus testvérét. Erről beszámoltunk, majd Bács beperelt minket, mondván: hazugság, hogy ő és a vállalkozó rokonok lennének. A pert első fokon meg is nyerte, másodfokon azonban az Átlátszónak adott igazat a bíróság.

Nem a közvagyon elherdálására esküdtem fel – kiakadtak, hogy ingyen vinné az egyház az óvodát, iskolát

A békésszentandrási önkormányzat már vizsgálja, milyen legális eszközökkel tudja megakadályozni, hogy az egyház ingyen átvegye azt a két ingatlant, amiben a település általános iskolája és az óvodája működik. Sinka Imre polgármester a Telexnek azt mondta: az Alkotmánybírósághoz fordulnak, amennyiben a Szeged-Csanádi Egyházmegye nem áll el a szándékától. Erről a következő két hétben dönthet a képviselő-testület. A Szeged-Csanádi Egyházmegyének már levélben jelezték, hogy nem akarják átadni az ingatlanokat, de választ eddig nem kaptak.

Előkészítették, feltálalták: most már a tokaji borászatból is Tiborcz Istvánhoz dől a lé

Felhizlalás után visszavette a nevére az Orbán család a tokaji birtokot. 2005-ig a kormányfő felesége volt, mostantól a veje a hivatalos tulajdonos.

Nyomoznak a siófoki lómenhely legelőit érintő földügylet miatt

Hamis magánokirat felhasználása miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőség a menhely munkatársainak feljelentése alapján. Egy 31,8 hektáros, páratlan panorámájú, Balatonra néző legelőről van szó, amelyre annak lett volna elővásárlási joga, aki életvitelszerűen Siófokon él.

Bedőlt a budapesti Fudan Egyetem terve, de nehéz lesz megszabadulni a közpénznyelő alapítványtól

A kormányzat egyelőre lefújta a Fudan Hungary Egyetem beruházását, amelyre számos oka volt, mindenesetre a projekthez kapcsolódó alapítvány, amely eddig egy nem létező egyetem fenntartójaként égette a közpénzt, most végleg feleslegessé vált. Megszüntethetnék, de kiderülhet, hogy ez nem is olyan egyszerű. A politikai kudarc mellett 20 milliárd forint és pár zsíros állás a tét.

Az úr szerény szolgái. Viszik az egyházak az önkormányzati ingatlanokat

Egy múlt év végi törvénymódosítás értelmében az egyházak megigényelhetik azon önkormányzati ingatlanok tulajdonjogát, amelyeket fenntartóként működtetnek. A jogszabály nem hagy semmi lehetőséget a településeknek, amelyek így több százmilliós, esetenként milliárdos vagyonvesztéssel számolhatnak.

EU-s pénzek nélkül áll az agráregyetemi fejlesztés, és ez még jó is lehet

Blokkolja a gödöllői központú agráregyetem fejlesztését az uniós pénzek visszatartása. Ez azonban a közérdek szempontjából akár hasznos is lehet, mert így nem annyira könnyű dobra verni az egykori állami vagyont.
Találatok: [6575]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>