language

Kulcsszavak:

vesztegetés highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4282]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

„Messze voltam a tűztől”: Schadl egyetlen végrehajtója, aki tagadja a korrupciót

Egyetlen megvádolt végrehajtó van, aki úgy fut neki a Völner-Schadl-pernek, hogy nem ismerte be bűnösségét. Cs. Éva állítja, nem korrupciós céllal adott tízmilliókat a végrehajtói kar elnökének, hanem csak a korábbi kölcsönöket fizette vissza. A kölcsönökről nem írtak szerződést, de más furcsaságot is találunk a történetben. Korábbi vallomásai alapján Cs. hirtelen elhatározásból jelentkezett végrehajtónak, nem gondolta át, mibe fog ez kerülni, majd szinte spontán elfogadta Schadl 40 milliós kölcsönajánlatát, igen magas kamattal.

Magyarországon a törvény sem véd meg a propaganda hazugságaitól

16-szor és 16 pontban kell bocsánatot kérnie a TV2-nek Juhász Pétertől, miután Tények című hírműsorukban több alkalommal és bizonyítottan valótlanságokat terjesztettek róla. Egy másfél évvel ezelőtti ítélet kötelezi erre a kormánypárti televíziót, de a TV2 ennek a mai napig nem tett eleget. Januárban bírósági végrehajtást is elrendeltek a TV2-vel szemben, de a jogrend nem képes kikényszeríteni az ítélet teljesítését. Mindez a hatalom jóváhagyó támogatásával történik: a kormány évi tízmilliárdos nagyságrendű közpénzt irányít a TV2-be.

Több mint 2 milliárd forintot lapátolhatott ki az állami cégből a volt helyettes államtitkár

Kedd délelőtt megkezdődött a 2,2 milliárd forint hűtlen kezeléssel vádolt korábbi helyettes államtitkár büntetőpere a Székesfehérvári Törvényszéken. Az első előkészítő ülésen Nagy Jánosnak még nem volt jelenése, csak az ügy másodrendű vádlottja, Cs. József érintettségét tárgyalták, akivel az ügyészség egyezséget kötött volna, a bíróság azonban nem fogadta el azt.

Rendőröket és ügyvédeket ítéltek el, mert rendőrségi adatokkal kereskedtek

A Győri Törvényszék Katonai Tanácsa végrehajtandó, illetve felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt több volt hivatásos rendőrt, valamint több ügyvédet és azok ügyfeleit hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden. Az első fokon meghozott ítélet nem jogerős, az ellen a vádlottak és védőik fellebbeztek

Schadl aranya

2020. június 6-án reggel nyolckor M. Viktor, Schadl György sofőrje leparkolta főnöke jól ismert Škoda Superbjét egy fákkal szegélyezett budapesti mellékutcában. Schadl kiszállt, és néhány lépéssel odaért kedvenc ékszerkereskedőjéhez. A vásárlás részleteiben előre megegyeztek, Schadlnál 70 millió forint volt készpénzben, amit nem sokkal korábban két beszervezett végrehajtótól, Forrai Miklóstól és Majorosi Esztertől szedtek össze.

57 millió forintnyi készpénzt foglaltak le a korrupcióval vádolt ártándi határrendészektől

Ártándon tizenhét vesztegetéssel vádolt határrendészt és egy civilt vettek őrizetbe kedd este, és a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség most is azt is közölte, hogy milyen vagyontárgyakat foglaltak le.

Az irodalmár, akire Schadl ráhúzná a vizes lepedőt

Völner Pál és Schadl György ugyan mindent tagadnak, de a korrupciós ügy egyik fontos szereplője mindent beismert a bíróságon. P. Béla, a végrehajtói kar korábbi hivatalvezetője saját bevallása szerint Schadl kívánságának megfelelően pontozta a pályázókat, hogy a kijelölt személyek mindenképp végrehajtókká váljanak. Schadl a bíróságon hosszan beszélt róla, mennyire utálták egymást P.-vel, akit elnökként utasítani se tudott volna. Arra utalt, hogy éppen P. nyomta be a saját embereit. P. furcsa karakter a végrehajtói világban: irodalomtörténészként a népi mozgalmat kutatja, tanulmányokat és könyveket ír.

Tizenhét, vesztegetéssel vádolt határrendészt vettek őrizetbe kedd este az ártándi határátkelőnél

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, kedd este összehangolt bűnügyi akció zajlott az Ártánd Közúti Határátkelőhelyen. Az ügyészség szerda délelőtti közleményéből kiderült: tizenhét hattárrendészt és egy civilt vettek őrizetbe a határátkelőnél.

Elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét, három és fél év börtön vár rá

Miután 2022. december 7-án 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélték Galambos Lajost, „akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak”, védője január 30-án halasztást kért a szabadságvesztés büntetés megkezdésére.
Találatok: [4282]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>