language

Kulcsszavak:

háttér highlight_off

Lapok:

Inforádió highlight_off

Inforádió

Az InfoRádió Magyarország első hírrádiója, amely a hét minden napján 15 percenként jelentkezik friss budapesti, országos és nemzetközi hírekkel. Sugárzása 2000 októberében indult Budapesten. A 61 millió forintos alaptőkéből Mészáros László 70 százalékkal, Heltai Péter 10 százalékkel, a Mészáros érdekeltségébe tartozó Budapesti Kommunikációs Rt. (a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolát működtető cég) pedig 20 százalékkal részesedett. 2002-ben a Willow 5 Vagyonkezelő Rt. (amely a könyvvizsgáló Mundweilné Csőke Éva tulajdona) 26,47 százalékos tulajdonrészesedésével a többiek részesedése csökkent. 2005-ben Mészáros kivásárolta Heltai Pétert és saját üzletrészét is az általa képviselt londoni székhelyű Achilles Trading Ltb.-be vitte át. 2006-ban a rádió elindította internetes hírportálját. 2008. március 12-én került a Nobilis Kristóf érdekeltségi körbe tartozó Central European Media & Publishing Zrt. (CEMP) 100%-os tulajdonába, a CEMP később Spéder Zoltán érdekelrségébe került. 2012-ben új, közösségi frekvenciára került a rádió mert az addigi frekvencia sugárzási díját nem tudta fizetni. Miután Spéder eladta médiaérdekeltségeit, így a CEMP-X Online Zrt.-t és az  Inforádió Kft., az Inforádió tulajdonosa Módos Márton 881 Media Invest Kft.-je lett. Módos 2001 óta az InfoRádió Kft. ügyvezetője, egyben 2002 júniusa óta a hírrádió, 2006-os indulása óta pedig a hírportál főszerkesztője is.  Bár Módosnak máig is erősek a Fidesz-kapcsolatai, részben annak is köszönhetően, hogy egykoron maga is képviselőjelöltje volt a mai kormányzópártnak, illetve az  első Fidesz-kormány idején az állami ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója volt, de az InfoRádiót alapvetően BBC-szerű, pártsemleges működésre törekvő rádióként tartják számon.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Kik fizetik a legtöbb kenőpénzt?

A kínai és az orosz cégek fizetnek a legnagyobb arányban kenőpénzt, amikor valamely külföldi országban tevékenykednek, és a legkorruptabb szektorok az állami és önkormányzati megrendelések piaca, valamit az építőipar - olvasható a Transparency International nemzetközi korrupcióellenes szervezetnek a csúszópénzfizetésről szóló, legfrissebb Bribe Payers-indexében.

Oroszország után Magyarországon a legnagyobb a korrupciós kockázat

Bíró Ferenc, az Ernst&Young visszaélés-kockázatkezelési üzletágának vezetője ismertette a 2011-es Európai Visszaélési felmérés eredményeit, melyben Magyarország a második helyet foglalja el Oroszország után. Hazánkban sokkal magasabb a korrupciós kockázat, mint Európa más országaiban.

Polt Péter: Így veszi fel a ahrcot a korrupció ellen az ügyészség

Másfajta problémákkal kell megküzdenie legfőbb ügyészként Polt Péternek, mint a korábbi ciklusában - erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt. A korrupciós ügyeket emelte ki, azt mondta, jónak látja az igazságszolgáltatás jelenlegi munkáját, de a felderítésben és a különböző szervezetek együttműködésében még lehetne fejlődni.

Navracsics Tibor: újak helyett a meglévő intézményeket kell kihasználni

Új intézményeket nem hozna létre, de a Bölcsek Tanácsa néhány, a jogszabályi változásokra vonatkozó javaslatát fontosnak tartja az új kormány - mondta az InfoRádiónak Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a "A korrupció ellen" elnevezésű konferencián.

Akár húsz év fegyházat is kaphatnak a BKV volt vezetői

Ha a bíróság megalapozottnak találja, hogy a BKV vezetői a bűncselekményeket bűnszervezetben követték el, akkor megnő a bírói mérlegelés lehetősége, a kiszabható legsúlyosabb büntetés pedig tízről húsz évre nő - mondta az InfoRádiónak Magyar György ügyvéd.
Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>