language

Akták:

Hauszmann Program és a minisztériumok Várba költözése highlight_off

Intézmények:

Közti Zrt. highlight_off

Hauszmann Program és a minisztériumok Várba költözése

Hauszmann Program és a minisztériumok Várba költözése

2011-ben a Parlament elfogadott egy törvényt, miszerint az ország kormányzásának kötelezően ki kell költöznie a Parlamentből. Az Orbán-kormány a 2014-es választások után döntött a terv megvalósítása mellett. A 2015 májusában hivatalosan is megkezdődő beruházás, a Nemzeti Hauszmann Terv megvalósításának költségét mintegy 200 milliárd forintra becsülték. A projekt összesített költségeiről nehéz adatokat találni, de már 2017-ben is magasabb költségekkel számoltak a megvalósításra. A terv programja tartalmazza a teljes miniszterelnökségi háztartás felköltözését a Budai Várba, a Szent István terem felújítását, a főőrségi épület felújítását, egy mélygarázs építését a Vár falába, a Lovarda teljes újjáépítését, a Karmelita kolostor újjáépítését, régészeti munkálatokat és további restaurációs folyamatokat. L. Simon László, a terv megvalósulásáért felelős államtitkár szerint: „Sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni".

 

 

 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2]  Oldalak:   1

Eddig 803 millió forintba került a Belügyminisztérium Várba költöztetése, még nem látszik a vége

Hiába jelentették be a 2014-es országgyűlési választások után, hogy a kormányzati szervek a budai Várnegyedbe költöznek, és hiába különítettek el erre súlyos milliárdokat a központi költségvetésből, továbbra sem tudni, hogy pontosan mennyi adófizetői forintba fog kerülni a terv megvalósítása. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Belügyminisztérium nem tudta megmondani az Átlátszónak, mennyibe kerül a tárca átköltöztetése.

628 millióért tervezik meg a Belügyminisztérium új helyét a Várban

A Középülettervező Zrt. nyerte a hirdetmény nélküli közbeszerzést, melyre mástól nem is kértek ajánlatot, mert a KÖZTI az eredeti tervek kizárólagos tulajdonosa.
Találatok: [2]  Oldalak:   1