Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Hegmanné Nemes Sára highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

A százmilliókból kialakított önkormányzati sörközpont hasznát egy kft. élvezi Szolnokon

Igencsak jelképes összegért ad használtba a szolnoki önkormányzat vállalkozása, a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. egy 427 millió forintos pályázati pénz felhasználásával kialakított 1475 négyzetméteres sörözőt és sörmúzeumot (Sörárium) egy kft-nek. Ezt a szolnoki közgyűlés zárt ülésén hozott döntés tette lehetővé. Ráadásul a részvénytársaság évi 20 millió forint támogatást is ad a vállalkozásnak – nyilatkozta lapunknak Ligeti József, a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület elnöke azt követően, hogy kézhez vette az ügyben a közérdekű adatigénylésére kapott választ.

Pénzügyi biztost kapott a nyakába, saját kirúgásával viccelődik az Opera főigazgatója

Jegyáremelés mellett is ötvenezerrel több néző, növekvő tao-felajánlások, egyre sikeresebb rendezvényi bérbeadások – csak úgy sorjázik az öndicséret Ókovács Szilveszter operaházi főigazgató karácsonyi körlevelében, amelyet a dolgozóknak küldött ki. Panaszra tényleg nem lenne oka: 23 milliárd forintnyi állami pénzből újul meg az épület, újabban az ingyenes M5-ös csatornán is felületet kap az intézmény, szponzori adományként pedig BMW-ket használ a vezetőség.

Névsor csata után – kik maradtak pozícióban Simicska Lajos emberei közül?

Sokan találgatják mostanában a Simicska Lajos és Orbán Viktor közti konfliktus lehetséges kimenetelét. Összeállításunkból az derül ki, hogy ez a háború, legalábbis az állami és uniós források feletti befolyás tekintetében, már eldőlt. A 2012-ben a Simicska Lajos vagy Nyerges Zsolt érdekköréhez tartozóként azonosított vezető beosztású tisztviselők háromnegyedét mára eltávolították abból a pozícióból, ahová a 2010-es kormányváltást követően kerültek.

Drága lakásokat kapnak a fejesek

Ha lúd, legyen kövér! Így gondolkozhatnak a bérelt lakásban élő vezetők, akiknek nincs budapesti otthonuk. A Blikk összehasonlította a 9 bérelt ingatlanban élők otthonának költségeit a hasonló albérletekével. Az eredmény: havi 570 ezer forinttal, évi majd 7 millióval költünk többet, mintha átlagos árfekvésű kéglit kapnának.

Fellegi távozásával jöhetnek a motorvonatok

Bár az ősszel Fellegi Tamás egyszer már lefújta, a MÁV-Start Zrt. idei üzleti tervében mégis szerepel egy 190 milliárd forintos motorvonat-beszerzés.
Találatok: [5]  Oldalak:   1