language

Lapok:

Hírextra highlight_off

Akták:

Sulinet-botrány highlight_off

Sulinet-botrány

Sulinet-botrány

A Sulinet a magyarországon lappangó digitális írástudást volt hivatott fejleszteni a diákokban. A programhoz köthető botrány első etapja az volt, hogy 1997-ben Kóka János érdekeltsége (Elender) nyert meg egy kapcsolódó tendert, majd kiderült, hogy a tender kiírásának előkészítésében részt vevő oktatási tárca munkatársai, köztisztviselők Lepp Gyula, Elender-alapító üzletember nyaralójában töltöttek együtt egy hétvégét. Az érintettek tagadták az összefüggést, a Gazdasági Versenyhivatal pedig leállítatta a közbeszerzést, mert azt olyan feltételekkel írták ki, ami alapján csak az Elender nyerhette meg. 2004. tavaszán mégis újabb tendert nyerhetett a Kóka vezette cég, ismét a Sulinet program keretén belül, 1,6 milliárd forint értékben. 2003-ban arra is fény derült, hogy a beszállítókat központilag választották ki és az árak a piaci ár felett voltak.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2]  Oldalak:   1

„Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel”

Valahogy mindig az erkölcscsősz politikus bukik le szado-mazochista orgiákon, és valahogy mindig, a piac és a szabad verseny híveiről derül ki, hogy könyékig vannak benne a mutyiban. Bizony, ne a liberális párttól várjuk „a minden piaci szereplő tehetsége szerint boldogul” elvének érvényesítését.

Közbeszerzés Magyar módra - A nagy Lopás VII.

A liberálisok igazi kibertechnokraták. Nagyon szeretnek - minden kezük közé került tárca élén - számítástechnikai eszközöket, internetelérést közbeszerezni. Sulinet, kakaóbiztos számítógép, wellnesshétvége Elenderéknél. Csak pár közismert eset a közelmúltból.
Találatok: [2]  Oldalak:   1