language

Lapok:

Hírszerző highlight_off

Kulcsszavak:

metró highlight_off

Hírszerző

Egykori magyarországi internetes politikai véleményportál. 2005 júliusában jelent meg először a Capital Group Zrt. vállalkozásaként (Szabados Krisztián és Arató András közös cége), a Political Capital (PC) politikai elemző céggel szoros együttműködésben, önálló menedzsmenttel. Önmagát "független, szabadelvű internetes portál"-ként definiálta. Első főszerkesztője Elek János volt, aki 2015 júliusától novemberéig birtokolta a pozíciót. Konkurenciájának nem csak az online portálokat, hanem a napilapokat (pl. Népszabadság) is tekintentette. 2007-ben főszerkesztőváltás volt: Seres Lászlót Gavra Gábor váltotta. 2008 áprilisában Arató András és cégei jelképes szintre csökkentették tulajdoni hányadukat a Hírszerzőben. 2010 májusában a HVG Online Zrt. megvásárolta, miután a Capital Group nem tudta tovább finanszírozni a megjelenését. A portál menedzselési, marketing és hirdetésszervezési tevékenységét ezután a HVG cégcsoport végezte. 2011 júliusától új profilt és főszerkesztőt váltott, Kiss Ádám vezetése alatt véleményportálként működött tovább. A Hírszerző megjelenését a HVG 2012 júniusában megszüntette, a munkatársakat a HVG Online kiadványaihoz csoportosították át. A honlap még másfél évig elérhető volt, majd lekerült a világhálóról.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

"Maximális siker" - Tarlós nagyon elégedett

Sajtótájékoztatóján a főpolgármester beszámolt arról, hogy megbízottaik útján a megállapodás tervezetéről már megállapodtak az Alstommal, így nagy esély van rá, hogy a július végi találkozón aláírják a módosításról szóló megállapodás.

Tarlós így akarja: mégis nyílt ülésen vitatják meg az Alstom-megállapodást

Fővárosi Közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén több ügyről is döntöttek, köztük a metrókocsikkal kapcsolatos megállapodás tervezetéről.

Tarlós: 21 milliárd érkezett az Alstom bankgaranciájából

A másodfokon eljáró versailles-i bíróság jogerősen elutasította a gyártó, a francia Alstom Transport kérelmét, így a budapesti városvezetés lehívhatja a BKV a metrókocsi-szerződés bankgaranciáját.

BKV-s szakszervezetek lobbiznak az Alstomért

A BKV egyik legnagyobb szakszervezete szerint az Alstom metrókocsijai kisebb módosításokkal megkaphatnák a típusengedélyt és ezzel több milliárd forint kiadástól mentesítenék a közlekedési vállalatot.

Nehezen szabadulunk az Alstomtól

Még hat hónapig kötelező együttműködnie a BKV-nak és az Alstom cégnek abban, hogy az Alstom megszerezze a 2-es metró szerelvényeihez a hatósági engedélyt a felek által megkötött szerződés szerint.
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>