Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Lapok:

HírTv highlight_off

Akták:

Hód-Mezőgazda privatizáció highlight_off

HírTv

A HírTV 2003 óta sugározza adását, Magyarország első hírtelevíziója. Az alapítók deklarált célja a nagymúltú nemzetközi hírcsatornák (CNN, SkyNews, BBC) által képviselt műfaj és színvonal meghonosítása volt, de emellett a jobboldal és a Fidesz számára fontos volt egy saját csatorna létrehozása. A televízió partneri viszonyt ápolt a Magyar Nemzettel és a Lánchíd Rádióval egészen azok megszűnéséig. 2018-ig Simicska Lajos volt a tulajdonos. Miután Simicska összeveszett Orbán Viktorral, 2015 tavaszán a Fidesz politikusai bojkottot hirdettek a televízió ellen, így a tulajdonosváltásig nem fogadták el a csatorna meghívásait. Ugyanekkor lemondott a Fidesz-közeli vezetőség és arculatváltás következett. A csatornán ezt követően megjelentek baloldalhoz köthető újságírók, és a tévé elkezdett tudósítani a kormányhoz köthető korrupciós ügyekről. 2018 áprilisban Simicska bejelentette a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió megszüntetését, finanszírozási okokra hivatkozva, majd nyáron a televíziót is eladta Nyerges Zsoltnak. Nyerges az újra kormánypárti hangvételűvé vált csatornát a kormányközeli médiaholdingnak (KESMA) adta tovább, így ma az Alapítvány a Hír TV Zrt. tulajdonosa. A KESMA nem akart párhuzamosan két hírtelevíziót (HírTV, EchoTV) fenntartani, ezért a két csatorna összeolvadt és HírTV néven sugárzott tovább az Echo Angol utcai székházából. A hírek szerint az átszervezések főként a HírTV korábbi dolgozói körében okozott elbocsátásokat. 

1.000.000.000 Ft

Hód-Mezőgazda privatizáció

Hód-Mezőgazda privatizáció

A Hód-Mezőgazda Rt. 2004-es privatizációjának kivizsgálása után ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és Lázár János, Hódmezővásárhely fideszes polgármestere 2011. februárjában. Szerintük jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja vetődik fel a Medgyessy-kormány által elrendelt tranzakció kapcsán, mivel a pályázat meghirdetése előtt három értékbecslés készült a társaságról és minden esetben folyamatosan csökkentették annak értékét.

Találatok: [2]  Oldalak:   1

Hód-ügy: nyomoz az NNI

A Hód-Mezőgazda Rt. privatizációja ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el - ismeretlen tettes ellen - a Nemzeti Nyomozó Iroda. A feljelentést Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és Lázár János, Hódmezővásárhely fideszes polgármestere tette.
Találatok: [2]  Oldalak:   1