language

Intézmények:

HM EI Zrt. highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [99]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Versenykorlátozónak tűnik az Integritás Hatóság 100 milliós és a KEF 88 milliárdos tendere

Egy felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó segítségével tavaly cikksorozatot indítottunk, amelyben már a kiírás pillanatától fogva nyomon követjük a versenykorlátozónak vagy egyeneses irányítottnak tűnő közbeszerzési eljárásokat. Többek között vizsgáltuk már a Miniszterelnökség, a II. kerület, de Körösszegapáti önkormányzatának tendereit is. Most az Integritás Hatóság és a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság egy-egy eljárása akadt fenn a rostán a feltételrendszerük miatt. Előbbi esetében az objektív értékelési pontok hiányoznak, míg utóbbi annyira komplex feladatot és feltételrendszert írt ki, hogy alig van cég Magyarországon, amelyik alkalmas lenne rá. Persze egy NER-kedvenc azért akad.

Helyezkednek a biztonsági szakma nagyágyúi a nagy reptérbiznisz közben

A többi közt Pintér Sándor volt cége és egy Mészáros Lőrinchez közeli tőkealap is benne van az üzletben.

160 milliós osztalékot vett ki a cégéből a katonai titkosszolgálatot irányító új államtitkár

Az egykori diák-érdekképviseleti vezetőből lett evangélikus lelkész májustól államtitkár a HM-ben, feladata a katonai titkosszolgálat felügyelete. Ám az államtitkári fizetése eltörpül vállalkozása jövedelme mellett, hiszen a tavaly újra nyereséges cégéből 160 milliós osztalékot vett ki.

Evangélikus lelkész lett a Honvédelmi Minisztérium államtitkára

A 46 éves politikus az Evangélikus Hittudományi Egyetemen szerzett teológus-lelkész diplomát, 2004-től püspöki titkárként és lelkészként is dolgozott. 2003-2004-ben a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke volt. 2005 óta dolgozott a Századvég Alapítványnál, volt annak elnöke, valamint a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Igazgatóságának tagja, és ma is a Fidesz-közeli agytröszt egyik tagjának, a Századvég Internationalnek a tulajdonosa.

Így fordult rá Orbán Viktor az ország felfegyverzésére

Feszült hangulatban zajlott egy vezetői értekezlet 2010 végén a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai épületében. A csak ritka alkalmakra megnyitott díszes miniszteri tárgyalóban Benkő Tibor akkori vezérkari főnök és néhány munkatársa tartott beszámolót a honvédség állapotáról. A vezérkari főnököt Hende Csaba miniszter körülbelül 30 minisztériumi munkatárs és katonai vezető társaságában hallgatta.

Közös céget alapít itthon a 4iG és a Rheinmetall

Ez majd IT szolgáltatásokat biztosít a düsseldorfi székhelyű hadiipari vállalatnak.

A 4iG beszáll a magyar honvédség és a közép-kelet-európai NATO tagállamok digitalizálásába

A Rheinmetall AG (51%), a 4iG Nyrt. (39%) és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) (10%) képviselői közös vállalat alapításáról írtak alá előzetes megállapodást – jelentette be a 4iG a Budapesti Értéktőzsdén. Az alapítók célja, hogy a közös vállalat részt vállaljon a Magyar Honvédség digitalizációjában, valamint a közép-kelet-európai NATO tagállamok számára digitális eszközöket fejlesszen és forgalmazzon annak érdekében, hogy megfeleljenek a mai és jövőbeni harctéri követelményeknek.

Mészáros Lőrinc fejleszti Bicske közlekedését, aminek Orbán Győző örül a legjobban

Orbán Viktor apjának bányaérdekeltségei fölözhetik le annak előnyeit, hogy Orbán Viktor régi barátjának érdekeltségei rendezkednek Bicske környékén. Persze jól járt a harcostárs, Mészáros Lőrinc is, aki eközben hozzájutott egy ipari parki területhez Felcsút közelében. Utóbbi mellesleg a környezetet is szennyezi.

Nem bírták kizárni a fegyverbizniszből az OTP-vezető cégét, ezért a kormány megvette

Annak ellenére, hogy árkartell miatt a vizsgálat indult ellene, kiváló évet zárt tavaly a Milipol Zrt. A fegyveres testületek kedvenc beszállítója 8,8 milliárd forintos éves forgalom mellett rekordösszegű, közel 2,2 milliárdos nyereséget könyvelt el.

Darabonként tizenhárom milliárdért vehette a luxusrepülőket a HM

A kormány következetesen titkolja a honvédségi repülőgép-beszerzések költségeit – ám a Honvédelmi Minisztérium az egyik cégének mérlegében furcsa számokat találtunk.
Találatok: [99]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>