language

Intézmények:

Honvédelmi Minisztérium (HM) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [646]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Elsősorban nem Orbán utaztatásával indokolták a luxusrepülők megvásárlását, más útjaikról mégsem lehet hallani

Általában dúsgazdagok magánrepülőjeként funkcionál a Dassault Falcon 7X, ám a Magyar Honvédség eredetileg speciális szállítási, futár- és felderítési célokra is vásárolt kettőt a típusból. Azonban a tárca egyelőre hallgat arról, hogy állami vezetők külföldi utazásán kívül használták-e bármi másra a státuszszimbólumnak is beillő repülőgépeket.

Vadai: A honvédelmi miniszter már nem ura a minisztériumának, NER-es üzleti körök intézik a beszerzéseket

Vadai szerint (a kormány) 2010 és 2018 között magára hagyta a hadsereget, és sokszor csak annyi pénzt biztosított, ami épp elegendő volt a túlélésre. Aztán '18 után látványos költekezésbe kezdtek, de titkosan, sokszor a kormánypárti képviselők sem tudták, hogy a kormány milyen közbeszerzések alóli mentesítéseket kért a kormány. Tavaly ősszel hoztak nyilvánosságra egy adatot: 12 ezer milliárdot költöttek haditechnikai beszerzésekre, ami most már 18-20 ezer milliárd lehet, mondta. Vadai szerint támogatható a modernizálás, de a titkos, nem a haza érdekét szolgáló beszerzéseket nem támogatják.

Eladhatóvá tenné a Fidesz a HungaroControlt és a HM több cégét

Nem világos, mi a szándéka a kormánypártoknak azzal, hogy öt, többségében kizárólagos állami tulajdonban álló cég esetében feloldaná az eddigi, törvényben rögzített eladási tilalmat. Az egyik cég a légiirányító HungaroControl, ahol a sztrájkot is minden eszközzel akadályozza a kormányzat.

Nem bírták kizárni a fegyverbizniszből az OTP-vezető cégét, ezért a kormány megvette

Annak ellenére, hogy árkartell miatt a vizsgálat indult ellene, kiváló évet zárt tavaly a Milipol Zrt. A fegyveres testületek kedvenc beszállítója 8,8 milliárd forintos éves forgalom mellett rekordösszegű, közel 2,2 milliárdos nyereséget könyvelt el.

Felcsúttól a brit királyi elit akadémiáig – Orbán Viktor fiának példátlan karrierje

Már nem magánügy Orbán Gáspár útkeresése, hiszen adófizetők több tízmilliós befizetéseivel támogatják.

Orbán Gáspárt friss katonaként küldte a brit elit akadémiára a Honvédelmi Minisztérium

Kadétonként közel negyvenmillió forintba kerülhet a brit katonai elit iskola, a Sandhurst Royal Military Academy (RMAS) kilenc hónapos kurzusa, amelyet a kormányfő fia, Orbán Gáspár is elvégzett két másik magyarral együtt 2019 szeptembere után, a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként.

Országgyűlési képviselőnek sem ad magyarázatot a HM a honvédségi gépek rejtélyes útvonalaira

Decemberben hoztuk nyilvánosságra, hogy a Magyar Honvédség repülőgépei több ismert nyaralóhelyen és adóparadicsomban jártak 2018-as beszerzésük óta. Cikkünk nyomán Harangozó Tamás (MSZP) országgyűlési képviselő rákérdezett az utazások okaira és költségeire a honvédelmi miniszternél, aki azt közölte, hogy az adatok 30 évig titkosak. Benkő Tibor ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a képviselőnek joga van betekintenie az iratokba, Harangozónak azonban másfél hónap alatt sem adott erre időpontot a Honvédelmi Minisztérium.

Mit keres a Magyar Légierő a Kanári-szigeteken, Las Vegasban, Dubajban, Máltán vagy Panamában?

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly sokszor utazott a frissen beszerzett új honvédségi repülőgépekkel, és büszkén pózolt mellettük. Azóta viszont a Magyar Honvédség két-két utasszállítójával és luxusrepülőgépével kapcsolatos adatokat letiltották az internetes repülőgépfigyelő oldalakról, így egy ideje nem lehetett tudni, mikor merre járnak. Az Átlátszónak most mégis sikerült megszerezni a repülőgépek összes eddigi útvonalát, amikből kiderül, hogy a honvédség két Airbus A319 és két Dassault Falcon 7x típusú repülője olyan helyeken is járt az elmúlt évben, mint Dubaj, Las Vegas, Málta vagy Panama. Hivatalos tájékoztatást semmit nem adtak ezekről az utakról, és a Honvédelmi Minisztérium az Átlátszó kérdésére sem árulta el, hogy kiket és miért utaztatott egzotikus helyszínekre, kaszinóvárosokba, adóparadicsomokba és népszerű külföldi nyaralóhelyekre a Magyar Légierő közpénzen.
Találatok: [646]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>