language

Intézmények:

Honvédelmi Minisztérium (HM) highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [701]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

A 3500 milliárdos rezsivédelmi alap nagyjából felét átláthatatlanul, nem az eredeti célra szórta szét a kormány

A kormány 2022 júniusában döntött úgy, hogy külön költségvetési tételt hoz létre az akkortól kivetett extraprofitadó-bevételekből és az azt kiegészítő közpénzekből „a világpiaci energiaáremelkedés hatásainak mérséklése és a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése érdekében”.

Milliárdos tao-bukta. Az orosházi kézilabda-egyesület összeomlása

Kamatokkal együtt 1,3 milliárd forintot kellene visszafizetni a tao-támogatások szabálytalan felhasználása miatt az orosházi férfi kézilabdaklubnak, amely már 2022 nyarán visszalépett a bajnokságtól. Az illetékes államtitkárság vizsgálódik, a NAV nyomoz, felelősök egyelőre nincsenek.

Addig titkolta Orbán Gáspár csádi részvételét a minisztérium, amíg csak lehetett

Amikor a külügy megtudta, hogy Orbán Viktor kamerák elől bujkáló fiát újságírók több különböző felvételen is beazonosították, a honvédelmi miniszter gyorsan elárulta az Indexnek az információt.

Kormányon belül indulhat harc a védelmi iparért

Két miniszter is felelős a területért, a nagy kérdés, hogy kinél van a kasszakulcs.

Meglepő feladatra kaptak állami támogatást egyes sportklubok

Az Orbán-kormány 2010-es (második) hatalomra kerülése óta egy fiskális szempontból igencsak elhanyagolt területet karolt fel azzal, hogy stratégia ágazattá minősítette a sportot.

Nyomozhat a NAV a Csekonics-program ügyében, amelynek iratait kipereltük

Vitatott képességű német lovak kölcsönzése és vásárlása, rokonok előnyhöz juttatása, közpénz mivoltát „elveszítő” közpénz, átláthatatlanság. Nagyjából ez jellemezte a Csekonics-lovaspogramot, amelyről tavasszal írtunk először. A program egyik fő célját, hogy a díjugratók kijussanak a párizsi olimpiára, nem érte el, a lovasok lemorzsolódtak vagy saját lovakkal indultak inkább. Hogy lássuk, pontosan mire fordították a milliárdokat, adatpert indítottunk, amelyet jogerősen meg is nyertünk. Vadai Ágnes országgyűlési képviselő pedig Polt Péternél érdeklődött a programról, aki a NAV-hoz továbbította az ügyet.

A kormányközeli 4iG drónvédelmi céget alapított, majd a kormány bevezette a kötelező drónvédelmet

A 4iG növekvő „piaci” igényekre számít. A cég egyébként azt közölte: a címben szereplő két esemény között nincs összefüggés, a kormány terveiről ők is csak a sajtóból értesültek.

A HM magyarázata: miért vesznek lélegeztetőgépeket úgy, hogy a raktárban 16 ezer áll

A koronavírus alatt beszerzett gépek nem felelnek meg a NATO-sztenderdeknek, így most azt a gépparkot kell fejleszteni, amit az ország fel tud ajánlani szövetségesei haderejének is.

Kiárusít a kormány – kaszáltak a mátraházai üdülőnek

Piacra dobják a mátraházai honvéd üdülőt, azaz a 4. számú Kiképzési, Oktatási, és Regeneráló Központot, erősítette meg lapunk értesülését a Honvédelmi Minisztérium. Az üdülő egy nagyobb kormányzati intézkedéscsomag részeként kerül eladásra, a kormány a működéshez közvetlenül nem szükséges ingatlanok kiárusításából szeretné stabilizálni az államháztartást.

Helyezkednek a biztonsági szakma nagyágyúi a nagy reptérbiznisz közben

A többi közt Pintér Sándor volt cége és egy Mészáros Lőrinchez közeli tőkealap is benne van az üzletben.
Találatok: [701]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>