Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Hortobágy highlight_off

Intézmények:

Hortobágyi Nemzeti Park highlight_off
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Tízmilliókért dolgozik a Hortobágyi Nemzeti Parknak az FM-államtitkár férjének cége

Sorra nyeri a megbízásokat a Földművelési Minisztérium felügyelete alá tartozó Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól az FM-államtitkár férjének cége. Az államigazgatásban furcsa karrierívvel kikötött Szele-Király Andrea házastársa, Király József Jászkeszeg Kikötő Kft. nevű, eredetileg informatikai munkákra létrehozott vállalkozása ősszel szélesítette profilját építőipari tevékenységi körökkel, de nem kellett sokáig várnia az első állami megrendelésre, és azóta is jól megy a szekér.

Hortobágyi földmutyi - Vesztettek a helyi gazdák

A Kúria az utolsó, negyedik esetben is fenntartotta hatályában a Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletét, miszerint a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) igazgatóság nem sértett jogszabályt a korábban a felperesek által vitatott haszonbérleti szerződések megkötésekor - ismertette a Kúria döntését a HNP szerdán.

Kiderítjük, ki és mennyit keresett a tragédiába torkolló hortobágyi lőszermentesítésen

Közérdekű adatigénylésben kérjük a Hortobágyi Nemzeti Parktól és a Honvédelmi Minisztériumtól is azokat a szerződéseket, amelyekből kiderül: ki, kinek a megbízásából, mekkora díjazás ellenében végzett lőszermentesítést a Hortobágyon. Az érintettek – köztük a munkákat közbeszerzésen elnyert cég is – hallgatnak, vagy egymásra mutogatnak. Honvédségi forrásaink szerint borítékolható volt a tragédia, annyira szennyezett a környék, és olyan túlterheltek – az újabban migránsügyben is bevetett – tűzszerészek. Négyen életüket vesztették.

'Mit csináljak a kétszáz birkával? Menjek a fára véle?'

A földbérletpályázat vesztes gazdálkodói Debrecenben tüntettek, és már Budapestre készülnek Egy bikával és két borjúval jelentek meg a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) debreceni székháza előtt azok a felháborodott gazdák, akik azt sérelmezik: mivel nem nyertek a HNP által kiírt állami földbérletpályázatokon, az állataikat nem tudják majd hol legeltetni, s így nemcsak az eddig évtizedeken át bérelt legelőiket veszítik el, hanem a megélhetésüket is.

Hortobágyi csoda: 500 hektárt nyert a kiírás után bejegyzett cég

A hortobágyi földbérletpályázaton ötszáz hektárt nyert egy cég, amelyet csak a pályázat kiírása után két héttel jegyeztek be, és csaknem négyszáz hektárt egy másik kft., amely a kiíráskor még nem is létezett. Kérdés, hogy a döntéshozók a pontozáskor miért nem vették figyelembe ezt a hosszúnak nem tekinthető szakmai múltat.
Találatok: [8]  Oldalak:   1