language

Intézmények:

Hotel Ózon Kft. highlight_off

Személyek:

Orbán Ráhel highlight_off

Orbán Ráhel

Orbán Ráhel (1989. május 18.) turizmus–vendéglátás végzettségű szakember, egyetemi óraadó oktató. Orbán Viktor és Lévai Anikó legidősebb lánya. 2013. szeptember 7.-én házasságot kötött Tiborcz Istvánnal, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.fő részvényesével. A pár esküvőjén ellopott két iPhone 4-es mobiltelefonért 12,4 millió forintért folytatott kiterjedt nyomozást a rendőrség. 

2018-ban Orbán részt vett a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) új imázsának kialakításában, ami után 2022-ben barátnőjét, Bata-Jakab Zsófiát nevezték ki az MTÜ vezérigazgató-helyettesének. A 2021-ben kötelezővé vált szálláshelyek minősítésére a szállodaszövetség helyett a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nonprofit Kft.-t jelölték ki, amely társaság összetétele nagy többségében Orbán Ráhel és Tiborcz István üzleti köreiből kerül ki.

Orbán Ráhel 2022-ben a Hegyvidék Bevásárlóközpontban nyitotta meg Odu néven első bababoltját, amelyet –annak ellenére, hogy a vállalkozás kezdeti évében 1,7 millió, következő évben pedig 55,6 milliós veszteséget termelt– rövidesen újabb bolt követett Szántódon.

Támogasd a sajtóadatbázis fenntartását,

hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Sokkoló: a kormány az igénylők fél százalékának adta a turisztikai támogatások kétharmadát

A majdnem 16 ezer soros kimutatás első 26 helyezettje, azaz a jelentkezők 0,16 százaléka vitte el a 2018–2020-ban lekötött szállás-, élménypark- és strandfejlesztési források – a már emlegetett 300 milliárd forint – felét. Az első nyolcvan versenyzőhöz, vagyis az igénylők fél százalékához pedig 205 milliárd forint, a teljes támogatási összeg bő kétharmada jutott. Mindez azért is szürreális, mert a kormányzat eredetileg azt kommunikálta, hogy 2030-ig fog elkölteni 300 milliárdot szálláshelyfejlesztésre, nem pedig három esztendő alatt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ömlesztett Kisfaludy-listákra a strand-, fürdő- és kalandpark-fejlesztési pénzeket is felvitték, tehát egyelőre biztosan nem merült ki teljes egészében a további tíz évre szóló szálláskeret. Ám az biztos, hogy az MTÜ eddig úgy pumpálta ki a vissza nem térítendő támogatásokat a NER-kompatibilis szereplőknek, mintha nem lenne holnap. Miközben a 2019-es járványmentes évről szóló vendéglátóipari-turisztikai elemzésekből egyértelműen kiolvasható, hogy 100-200 milliárd forintból többé-kevésbé meg lehetett volna menteni a Covid-sújtotta ágazat derékhadát.
Találatok: [1]  Oldalak:   1