language

Intézmények:

Hungary Initiatives Foundation highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Közpénzből éheznek az elismerésre: így vándorolnak a milliárdok a kormány kedvenc szakértőihez

Kutatók, elemzők, szakértők, véleményformálók? Vagy inkább több milliárd forintnyi közpénzből kiépített, napi szinten fizetett, többszintű kormányzati propagandarendszer? Megvan a kapcsolat a központi költségvetés, valamint az Orbán-kormány retorikáját szerte az országban, sőt a világon szajkózó konzervatív influenszerek között. Összesítettük, milyen jelentős befektetés volt az adófizetőknek a Fidesz kommunikációs hadviselését megvalósító Alapjogokért Központ létrehozása és szárnyalása, valamint az azon keresztül finanszírozott szereplőgárda kistafírozása, méghozzá alig titkoltan Rogán Antal és a Miniszterelnöki Kabinetiroda döntései nyomán.

Titkolja a külügy, hogy mire költik a magyar állam százmillióit Finkelstein “gyermekei” az Egyesült Államokban

Kétmilliárd forintot költött el 2015 óta a magyar adófizetők pénzéből az Egyesült Államokban a Magyar Foundation of North America (MFNA) nevű nonprofit szervezet. Az állami támogatás hivatalos célja az, hogy az amerikai bejegyzésű alapítvány a magyar kultúrát népszerűsítse Amerikában, kapcsolatot tartson a magyar származású amerikaiakkal, illetve a magyar-amerikai kapcsolatok szorosabbra fűzésén dolgozzon.

Friends of Hungary: barátokból van a kerítés

Az OTP-MOL duó, illetve a Richter Gedeon gyógyszergyár a legnagyobb támogatója a világtalálkozó-szervező és kormánybarát magazint megjelentető Magyarország Barátai Alapítványnak, amely nem keverendő össze a Fellegi Tamás exminiszter nevével fémjelzett, hasonló munkanéven futó, magyar közpénz-milliárdokkal hízlalt amerikai álcivil szervezettel. Nem könnyű eligazodni a Friends of Hungary-k erdejében, mert e néven a napokban céget is nyitott a Vízi-féle alapítvány. Megkísérlünk rendet vágni a káoszban.

Amerika norvégjai a magyarok: 3,9 millió dollárt költött eddig a kormány amerikai alapítványa civilek támogatására

A Fellegi Tamás exmininiszter, ügyvezető igazgató által vezetett Hungary Initiatives Foundation lassan nyakára hág az alapításkor kapott állami támogatásnak: adatigénylésünkre részletes válasz érkezett tőlük eddigi kiadásaikról.
Találatok: [4]  Oldalak:   1