Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

I-com Iroda - Kommunikáció Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Milliárdos papírtendert nyert a kartellezés miatt elmarasztalt cég

Annak ellenére köthet az I-com Kft. 1 milliárd forintos keretszerződést az állami szervezetek papírigényeinek ellátásra, hogy a Gazdasági Versenyhivatal nemrégiben 33 millió forintos bírsággal sújtotta őket kartellezés gyanúja miatt. De vannak más furcsaságok is a legújabb papírtenderen.

Besült a gyanús központi papírtender

Korábban a nyertesre szabott, a nagykereskedés weblapjáról kimásolt feltételekről írtunk egy 4,5 milliárd forint keretösszegű, 1850 magyarországi állami intézmény a következő 3 évre érvényes papír és irodaszer beszerzéseire vonatkozó központi papírtender kapcsán. A tender eredménytelenül zárult, a választások után megismétlik.

Gigantikus bírság az irodaszerkartellre

Kormányzati ciklusokon átívelő közbeszerzési kartellt leplezett le a GVH, és hatalmas bírságot szabott ki a részt vevő irodaszer-forgalmazókra. Kőkemény kartell, a versenyhivatal először fizetett informátori díjat.

Egymilliárdos bírság az irodaszerkartellnek

Összesen mintegy 1 milliárd forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal 11 magyar irodaszer-piaci szállítóra. A társaságok az indoklás szerint 2008-2011-ben számos közbeszerzésnél és néhány piaci tendernél is előre egyeztettek, felosztották a piacot egymás között.

Kartellgyanú az irodaszerpiacon

A hivatali gyanú szerint a Budapiért és az Apis illetve társult partnerei évek óta felosztották egymás között a hazai piacot és lezsírozták a közbeszerzéseket.
Találatok: [5]  Oldalak:   1