language

Intézmények:

Igazságügyi Minisztérium highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:

Igazságügyi Minisztérium

Az Igazságügyi Minisztérium Magyarország egyik minisztériuma. 2010-2014 között Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumként működött. 2023 augusztustól minisztere Tuzson Bence

A 2021 nyarán nyilvánosságra került Pegasus lehallgatási ügyben az Igazságügyi Minisztériumnak kellett engedélyeznie a lehallgatásokat, de az akkor Varga Judit által vezetett tárca titkosította, hogy pontosan ki írta alá a megfigyelési engedélyeket.

Az Igazságügyi Minisztérium egyik, a végrehajtók kinevezéséért felelős volt államtitkára, Völner Pál az egyik vádlottja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar körüli korrupciós botránynak


Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [157]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Tisztulás vagy tisztogatás? Az állam szuperhatósága eltávolítja a Schadl-féle rendszerből kilógó renitens végrehajtókat

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága a szakmával szembeni közbizalom helyreállítása ürügyén rostálja meg a végrehajtói kart. A korrupciómentességre továbbra sincs garancia, bár az ügyészség több szálon nyomoz.

Maradt a Bankszövetségnél Schadl György volt bizalmasa, akinek nevét Magyar Péter hangfelvételén is említik

Martonovics Bernadett a lehallgatott telefonbeszélgetések tanúsága szerint többször beszélt Schadl Györggyel, Varga Judit pedig úgy emlegette, mint akinek szerepe volt Rogán Antalék állítólagos kísérletében, hogy kihúzassák magukat az ügyészség nyomozati anyagaiból. Az is figyelemre méltó, hogy első látásra összeférhetetlen pozíciókat töltött be az Igazságügyi Minisztériumban és a bankok érdekképviseleti szervezetében.

Nem mondja meg az ügyészség, miért zárták le a Völner–Schadl-ügy nyomozását, ha maradtak még kérdések

A fő ügyben már 2022-ben lezárták a nyomozást, az attól elkülönített más ügyekben még tart.

Ha megjelent Rogán embere az ügyészségen, akkor azt Mészáros Lőrinc biztonsági cégének kellett dokumentálnia

Kérdés, mit dokumentáltak, ahogy az is, ebből milyen következtetést lehet levonni.

Tekeredik a kígyó. Rogán Antal és a Schadl–Völner-ügy

Nem kerek a 2022 elején nyilvánosságra került tör­ténet, ha abban tényleg Schadl György és Völner Pál a főszereplők. A végrehajtói piac mindeközben összezárt, és van, aki nagyot nyert Schadl bukásán.

Varga Juditot tanúként hallgatta ki az ügyészség a Magyar-féle felvétel után

Csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője tartott sajtótájékoztatót az ügyben. Fürcht Pál főügyész szerint nincs olyan, hogy bármit nyomtalanul ki lehetne húzni ügyészségi aktákból.

Magyar Péter hangfelvétele: Varga Judit szerint „javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni”

„Javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni”; „Persze, magukat kihúzatták” – ezt mondja a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételen – állítása szerint – Varga Judit az úgynevezett Völner-Schadl korrupciós botránnyal összefüggésben. Magyar Péter már korábban azt közölte, bizonyítani tudja, hogy Rogán Antalék bizonyos dolgokat kivetettek az ügyészségi dokumentumokból. Ennél többet nem árult el, az azonban már kiderült, hogy míg a nyomozati anyagokban még szerepel egy bizonyos „Tóni, Barbara és Ádám”, ezek a nevek a vádiratban már nincsenek benne.

Kicsoda Martonovics Detti, aki Varga Judit szerint tudott arról, hogy Rogánék belenyúltak a Schadl–Völner-iratokba?

Kedd reggel megjelent Magyar Péter hangfelvétele, ezen volt feleségével, a korábbi igazságügyi miniszterrel, Varga Judittal beszélget a Schadl–Völner-ügyről és az ügy iratairól. A felvétel alig kétperces, de a páros már az elején bedobott egy nevet: „Martinovics Detti”, aki állítólag tudott arról, hogy Rogán Antalék azt „javasolták” az ügyészségnek, húzzanak ki részeket az ügyészségi iratokból.

Ki az a Martonovics Bernadett, aki szóba kerül Magyar Péter titkos hangfelvételén?

Az Igazságügyi Minisztérium részéről a végrehajtói kar elnökével folyamatos kapcsolatot tartó egykori kormányfőtanácsos neve akkor került elő, amikor Magyar Péter és – állítólag – a felesége, Varga Judit arról beszélt, hogy a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagaiból kihúzattak dolgokat.

Varga Judit a Schadl-nyomozásról: Szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba, nem hagyta abba

Kedd reggel megjelent Magyar Péter hangfelvétele, ezen volt feleségével, a korábbi igazságügyi miniszterrel, Varga Judittal beszélget a Schadl–Völner-ügyről és az ügy iratairól. Egy ponton röviden az ügy egyik főszereplője, Völner Pál is szóba került. Varga az akkori helyetteséről ezt mondta: „Egyre durvábban gyűltek az izék, a bizonyítékok, és akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba, nem hagyta abba.” Varga állítása szerint már 2021 tavaszán szóltak Völner Pálnak a nyomozásról.
Találatok: [157]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>