language

Kulcsszavak:

(igazságügyi) szakértő highlight_off

Akták:

Lakiteleki Népfőiskola highlight_off

Lakiteleki Népfőiskola

Lakiteleki Népfőiskola

A Lezsák Sándor és felesége által alapított Lakiteleki Népfőiskola 2011 óta évenként növekvő mértékben rendelkezik költségvetési támogatással. Ez a központi költségvetés számára 2017 végéig nagyságrendileg 16 milliárd forintot jelentett, a 2019-es költségvetési évben már 10 milliárd forintot különítettek el a népfőiskola támogatására. A 2013-ban megkezdett felújítást Lezsák Sándor országgyűlési alelnök kiemelt állami beruházásként jelentette be. 

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány által létrehozott nonprofit kft. 2016 év végén megkapta a megszüntetett Nemzeti Művelődési Intézet feladatait is. Az ideológiai töltetű magánalapítvány azonban nem csak az országos méretű közfeladatot kapta meg, hanem az ehhez tartozó közfinanszírozást is (korábban a Nemzeti Művelődési Intézet éves szinten 1,3 milliárdból gazdálkodott). 

Az állami támogatások nagy részét wellnessközpont és egyéb létesítmények építésére fordították továbbképzés és rekreáció céljával. A Népfőiskola területén 30 milliárd forint állami támogatásból Hungarikum Liget néven turult mintázó lovarda, Nimród csillagképet formázó footgolf pálya, planetárium, borkatedrális, hotel és kemping is épült. Az elkészült élményközpontot 2020 szeptemberében átadták a Szeged-Csanádi Egyházmegyének. Ennek oka, hogy a Népfőiskola adósságát 2000-ben az egyházmegye váltotta meg, cserébe az ingatlanok tulajdonjogáért, Lezsák alapítványai csak kezelői voltak a területnek 2020-ig.

A szintén a projekt keretében épült Hungarikum Hotel 2022-ben készült el, 8 milliárd forint állami támogatásból. A szálloda igazgatója Lezsák Sándor veje, Molnár Artúr.

(fotó: Átlátszó blog)

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Fegyveres önvédelmet indítványoz Földi László az Országgyűlés alelnökének készült tanulmányában

Különböző témákban, összesen 5,4 millió forintért 24 tanulmányt rendelt az elmúlt 3 évben az Országgyűlés fideszes alelnöke, Lezsák Sándor. Földi László például 350 ezer adóforintért írta meg a “Gondolatok az Európát ért invázióval összefüggésben” című 15 oldalas dolgozatot, amelyben egyebek mellett fegyveres önvédelemre és a kaszárnyák M-zárolt készleteinek kifosztására buzdít.
Találatok: [1]  Oldalak:   1