language

Intézmények:

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [698]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Az Uber kiszivárgott irataiból kiderül, hogyan nyitnak meg lobbisták ajtókat az Orbán-kormányban

Az iratokból kiderül, hogy az Ubernek és lobbistáiknak sikerült bejutniuk több miniszterhez és más magasrangú döntéshozóhoz, de azt nem tudták elérni, hogy nekik megfelelően alakuljanak a szabályok, és a cég 2016 elején kivonult a magyar piacról. A kormány hivatalos álláspontja az volt, hogy az Uber akkor maradhat, ha ők is betartják a taxizásra vonatkozó szabályokat.

Törvényjavaslatot nyújtott be az ellenzék az Iványi-ügy rendezésére

A parlament költségvetési bizottsága hétfői ülésén tárgyalta volna azt az ellenzéki javaslatot, hogy az állam rendezze Iványi Gábor szervezetével, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel fennálló 12 milliárd forintos tartozását – ebből Iványiék tudnák fizetni a 3 milliárd forintos elmaradt adót, ami miatt a NAV razziázott februárban a MET épületében, de a kormánypárti képviselők nem mentek el az ülésre. Iványi kijelentette: ha megkapnák a 12 milliárdos kiegészítő támogatást a magyar államtól, amit a strasbourgi bíróság is megítélt, abból játszva kifizetnék a 3 milliárdos NAV-követelést. Hozzátette: semmi nem indokolta az adóhatóság fegyveres fellépését ellenük, ez hatalommal való visszaélés.

Egymilliárdot csaltak ki sosem használt, ósdi robotkarokkal, videón a NAV-os rajtaütés

Strómanok vezette kamucégekkel pályázott egy férfi, aki egymilliárdra húzta le a vállalkozásfejlesztési programot. A gyanúsítottra és társaira, akik ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoznak, a NAV bevetési egysége csapott le. A nyomozók ingatlanokat zároltak, autókat, készpénzt foglaltak le, a rajtaütésről készült felvételeken fegyvernek tűnő tárgyak is előkerülnek a páncélszekrényekből.

A kormányzati „tájékoztató” nem maradhatott gyurcsányozás és fideszes kampányszlogen nélkül

Levélben tájékoztatja a gyereket nevelő magánszemélyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az szja-visszatérítésről, mostanában kezdték el kipostázni ezeket az érintetteknek. Akik meglepve tapasztalják, hogy nem sima tájékoztatásról, sokkal inkább kampányhangulatú üzenetről van szó, amely Orbán Viktor szignójával van ellátva.

Csak idén 21 milliárd ment kormánypropagandára, szórják a tízmilliókat a Fidesz-közeli „civileknek” is

Felkerült a kormány honlapjára a Miniszterelnöki Kabinetiroda friss szerződéslistája, ebből derül ki, hogy mire mennyit költöttek az utóbbi években, hónapokban. Ebből például azt látni, hogy 1,8 milliárdba, azaz közel kétmilliárd forintba került a kormánynak a tavaly nyári, járvány utáni konzultáció összeállítása és kipostázása. Ebben a fő csapásirányok a koronavírus utáni élet újraindítása, csatározás az EU-val, járvány, migráció.

A Völner-botrány mellett egy számlagyáras, korrupciós ügyben is nyomoznak

Már folyik a nyomozás annak a hatalmas számlagyárnak az ügyében, amely egy olyan informatikai vállalat árnyékában működött, amely Tarlós István főpolgármestersége idején nyerte el a BKV informatikai rendszerének üzemel­te­té­sét és fejlesztését.
Találatok: [698]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>