Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Independent Research Group Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Íme a Fidesz alapítványának szerződései, ismerős nevek a listán

Bár nem nagy összegekben, ám érdekes és rejtélyes szereplőkkel kötött szerződéseket tavaly a Fidesz alapítványa – derült ki a 24.hu által kikért szerződéslistából. A Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány 2017-ben kevesebb mint hatvan megbízási, vállalkozási, illetve keretszerződést kötött magánpiaci szereplőkkel összesen néhány tízmillió forint értékben.

Üdültetés: a Századvég is jól járt

Idén júniusig 18,9 millió forint értékű szerződést kötött a gyermeküdültetést szervező Erzsébet Gyermek- és Ifjúsági Táborok Szolgáltató Kft. a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel – értesült a Magyar Nemzet. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy a gyerekek szociális táboroztatásáért felelős Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által létrehozott társaság mely cégekkel és milyen szolgáltatásokért szerződött 200 ezer forintnál magasabb összegért. A cég nem titkolózott, és közérdekűadat-igénylésünkre határidőn belül megküldte a kért szerződéslistát, amelyből kiderült, hogy a kormányzati agytrösztként ismert Századvég az említett, csaknem 20 milliós összegért a pályázatírást támogatta szakmai tanácsokkal.

Vattamány nem a helyiekért dolgozott

2011-ben az önkormányzati testületből előző évben távozott Kovács Becskei Barbara cégével, a Bimage Kft.-vel például havi nettó 224 ezer forintra szerződött a fideszes önkormányzat; a feladat "kapcsolattartás a nem önkormányzati tulajdonú társasházakkal" volt. 2012-ben éppen a közbeszerzési értékhatár alatt, nettó 7,9 millió forintért bízott meg versenyeztetés nélkül a VII. kerületi önkormányzat egy, a szakmában ismeretlen debreceni céget a városrész szociális térképének elkészítésével. Az Independent Research Group Kft. vezetője és egyben tulajdonosa az a Beke Sándor, aki a VIII. kerületet vezető fideszes Kocsis Máté kampányfőnöke volt, illetve a Fidesz - végül vesztes - polgármesterjelöltjét is segítette 2010-ben Gödöllőn.

Fidesz-közeli cégeknél landol az EMMI pénze is

Egy tavaly decemberi összesítés szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) összesen 235 millió forintért szerződött külsős munkákra. A pénz egy részét Fidesz-közeli cégek kapták, köztük a Századvég és Giró-Szász András kormányszóvivő excége. Kapott pénzt az ugyancsak kormányzati kedvenc Bell and Partners Kft., és egy Schmidt Máriához köthető közalapítvány is. Kocsis Máté volt kampányfőnökének cége is befutott az EMMI-nél.
Találatok: [4]  Oldalak:   1