language

Intézmények:

Információs Hivatal (IH) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [22]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Pegasus-ügy: a bíróság új eljárásra kötelezte a titkosszolgálatot

A bíróságon támadta meg a TASZ által képviselt több Pegasus-megfigyelt az Alkotmányvédelmi Hivatal határozatát, amely megtagadta tőlük a hozzáférést az esetlegesen róluk kezelt megfigyelési adatokhoz. A bíróság új eljárásra utasította a titkosszolgálatatot, mert a döntése nem volt szabályos.

Feltárulnak a Pegasus kémszoftver beszerzésének rejtélyei

2017. október 11-én rutinszerűnek tűnő ügyekben szavazott a parlament nemzetbiztonsági bizottsága: arról, hogy a bizottság által felügyelt magyar titkosszolgálatok közbeszerzési eljárás nélkül, a verseny és a nyilvánosság kizárásával szerezhessenek be bizonyos eszközöket. A képviselőknek az ülés zárt részében három ilyen kérelemről is dönteniük kellett.

A kata- és rezsiváltozások nincsenek benne, sportra és propagandára több jut a jövő évi büdzséből

Olyan költségvetési törvényt fogadtak el a kormánypárti képviselők 2023-ra a minap, amelynek fő pillérei már rég kidőltek.

Kémek és bűnözők is kihasználhatták a magyar vízummutyit

Másfél éve nyomoz a rendőrség hivatali visszaélés gyanúja miatt a moszkvai magyar vízummutyi ügyében, de még mindig nincsen gyanúsított - tudta meg az Index. Biztonsági források szerint a korrupt rendszert akár külföldi titkosszolgálatok és szervezett bűnözői körök is kihasználhatták - a magyar hírszerzés orra előtt. Ezt a gyanút erősíti, hogy voltak olyan orosz örömlányok, akik így szereztek vízumot.

Akinek a pénzét három tenger mossa - Ghaith Pharaon esete a magyar pártokkal és a horvát partokkal

Orbán Viktor elismerte, hogy személyesen is találkozott a „professzorral”, az amerikai nagykövetség nyilvánosságra hozta az ellene kiadott Interpol-körözést, a Demokratikus Koalíció pedig az FBI-t is értesíti arról, hogy „a miniszterelnök családja Ghaith Pharaonnal üzletel”. Előző cikkünk megjelenése óta felpörögtek az események, de a történetnek nincs vége.

A TASZ szerint lehallgatták ügyvédjük telefonját

Tavaly szeptemberben a Társaság a Szabadságjogokért egyik ügyvédje folytatott beszélgetést Jávor Benedek európai parlamenti képviselővel, a vonal megszakadt, majd visszajátszotta a beszélgetés egy elhangzott részletét - állították a felek, akik lehallgatásra gyanakodnak. Mivel az Európai Emberi Jogi Bíróság ítélete jogellenesnek nevezte a TEK lehallgatásait, ezért a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságához fordultak.

Magyarországot támadják - ezek az ellenségeink a hírszerzés szerint

Az Információs Hivatalnál már lezajlott az átszervezés, az elhárításért felelős Alkotmányvédelmi Hivatalban viszont most kezdőnek a nagy átszervezések. A hírszerzést felügyelő Lázár János felsorolta, ki van épp Magyarország ellen.

„Dilettáns, jóhiszemű butaságot” követtek el Szilvásyék?

Földi László szerint nem annyira kémkedés, mint inkább „dilettáns, jóhiszemű butaság” lehet Szilvásy György volt titokminiszter és a két volt nemzetbiztonsági főigazgató meggyanúsításának hátterében.
Találatok: [22]  Oldalak:   1 2 3   >  >>