language

Kulcsszavak:

informatika highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1084]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Milliókat költöttek rá, de nyoma sincs a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara chatbotjának

A chatbot több mint 230 milliós fejlesztés volt, de nyoma sincs” – erről beszélt hétfőn a parlamentben a Jobbik országgyűlési képviselője. Az emberi beszélgetést szimuláló szoftver kifejlesztésével a kormányközeli 4iG-t bízták meg még 2021-ben, de a kamara honlapján nem működik ilyen ügyféltájékoztató program. A Jobbik szerint a Parragh László vezette szervezet kormányközeli cégeket támogat ahelyett, hogy a tagságának nyújtana valódi segítséget. Ezért azt javasolták, hogy a kormány törölje el a kötelező tagságot. A miniszterelnök szerint a kamarára a vállalkozóknak és a kormánynak is szüksége van.

Kórházi blokkolóórák: van, ahol már a bejelentés előtt megvolt a kivitelező

A Kórházszövetség áprilisi konferenciáján jelentette csak be a Belügyminisztérium államtitkára, hogy új beléptető rendszert vezetnek be az állami kórházakban, miközben van, ahol már márciusban aláírták a megbízást a nyertes céggel. Már 2023. március 9-én aláírták azt a szerződést, melyet két Heves megyei kórház beléptető rendszerének kiépítésére vonatkozik. olyan beléptető rendszer használata szükséges, ami nem manipulálható, azaz csalhatatlan. A közbeszerzés egész pontosan így fogalmaz: pillanatkép készül minden be- és kilépési eseménykor. nyertes a budapesti DOCAGE Informatikai Kft. lett, amely 98,4 millió forintért végzi el a munkát,ebbe az összegbe nemcsak a bejáratoknál kiépítendő beléptető rendszer tartozik, hanem további három rendszeré is. Lesz egy úgynevezett bérfelosztó rendszer, kiépítenek egy beszerzői keretgazdálkodási rendszert is, olyan informatikai rendszert is kialakítanak, ami lehetővé teszi a betegszintű adminisztrációt. A nyertes DOCAGE Kft. egy húszéves cég, tulajdonosa Sárdi Tamás.

Szabályos osztogatás folyik, minden érdekkörnek jut a BKV milliárdos koncából

/„A BKV Zrt. szabályosan, a jogszabályi előírásoknak megfelelően kötött szerződést 2019 elején az informatikai és üzemeltetési feladatok elvégzésére. Ezt a 2022. április 5-én lezárult megfelelési vizsgálat is megerősítette, amit a cég felügyelőbizottsága 2022. május 16-án elfogadott” – válaszolta a Népszava kérdésére a BKV. Mint írták, a cég vállalatbiztonsági osztálya a 2018. január 1. – 2022. március 1. közötti időszakot vizsgálva arra jutott, hogy a BKV Zrt. a SYS IT Services Kft.-hez köthető közbeszerzési eljárásának lebonyolítása, a szerződések és kifizetések teljesítése során a tőle elvárható gondossággal, a vonatkozó jogszabályok, illetve a társaság belső előírásait szem előtt tartva járt el.

„Az emberi gyarlóság nem feltétlenül azt jelenti, hogy a rendszer rossz”

Csaknem másfél év telt el azóta, hogy a rendőrség letartóztatta Schadl Györgyöt, majd pár héttel később Völner Pál lemondott az államtitkári posztjáról. Míg a Magyar Orvosi Kamara egyes jogköreit és az orvosok kötelező tagságát két nap alatt eltörölték, az előzetes letartóztatásban ülő Schadl György a mai napig a végrehajtói kar elnöke lehet. Sőt, a kormány Gulyás Gergely állítása szerint még csak nem is foglalkozott az elmúlt hónapokban a végrehajtói rendszer finomhangolásával; nem látnak rendszerhibát, és Varga Judit felelőssége sem merült fel a helyettese korrupciós ügyében. Orbán Viktor pár hete azt mondta, szívesen fogadnak javaslatokat a végrehajtói rendszer átalakítására, a kormánypárti képviselők azonban tárgyalni sem hajlandóak az ellenzék indítványait.

Első fokon felmentették Vári Attilát, volt fideszes pécsi polgármesterjelöltet a sikkasztás vádja alól

Pótmagánvádas eljárásban tárgyalta a Szigetvári Járásbíróság a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, fideszes pécsi polgármesterjelölt ügyét. Első fokon felmentették Vári Attilát a sikkasztás vádja alól, de a vád bejelentette fellebbezési szándékát.

A végrehajtói kamaránál hét éve tudják, hogy nemzetbiztonsági kockázatot rejthet az informatikai rendszerük

„Az informatikai rendszer jelen működésében rejlő kockázatok mértékét nem lehet pontosan behatárolni, mindenesetre figyelembe véve a végrehajtók által kezelt adatok mennyiségét, minőségét és jellegét, és azt a tényt, hogy a végrehajtóknál mindezen adatok összekapcsoltan, személyhez rendelten elérhetőek, akár nemzetbiztonsági kockázat is felmerülhet.” Egyebek mellett ez a megállapítás is szerepel abban a jelentésben, amit 2016 őszén készített a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) megbízására.

Főszerkesztője egykor hídra mászott Gyurcsány ellen, most informatikai csalási ügyben lehet érintett a kamuhíroldal

Informatikai csalási ügyben érintett az agresszív álhíroldal mindenszo.hu: a rendőrség nem találja az elkövetőt, aki a feljelentő szerint a kattintásvadász kamuhírszájt korábbi munkatársa lehetett. Egy másik, a médiában a Mindenszó főszerkesztőjeként szereplő férfi korábban a Szabadság hídra mászott fel azért, hogy Gyurcsány ellen tiltakozzon.

Így működik egy kamara, amely nem akar a kormány által kicsinált orvosi kamara sorsára jutni

Boldog összefonódásban dolgoznak az Orbán-rendszer udvari kamarái és a rendszer csókosai. Kormányközeli cégekkel üzletelnek, és a kormány kritikája helyett legfeljebb az ellenzéki szereplőket támadják.

A hárommilliós ügyfélkör a Vodafone valódi értéke - de mihez kezdhetnek vele Rogánék?

Újabb hálózathoz jutott hozzá az állam a Vodafone kisebbségi részesedésének felvásárlásával, ami a választók elérését is megkönnyítheti. Az Orbán-kormány egyre profibb a politikai céljait szolgáló kapcsolatrendszerek működtetésében.
Találatok: [1084]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>