language

Kulcsszavak:

informatika highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [923]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Nincs megállás: újabb iparágakat kebeleznek be a NER-elit titkos magántőkealapjai

Ez a cikk nem született volna meg, ha előző magántőkealapos írásunk óta nem uralt volna el szinte minden magyar stratégiai ágazatot az a gyakorlat, hogy efféle titkos pénzeszsákokból finanszírozzák a NER nagybevásárlásait. Tudjuk, látjuk tehát, hogy „hol a lé”, csak azt nem, honnan van és pontosan kié. Ami biztos: mostanra 78 bejegyzett magántőkealap lett, és ebből 55-öt Mészáros Lőrinc-, Tiborcz István-, Matolcsy György- vagy Rogán Antal-közeli cégek kezelnek.

Német világcég vásárolta be magát a 4iG-be

A Rheinmetall AG megveszi a Jászai Gellért-féle magyar cégnek a negyedét. A német hadiipari óriás és a 4iG egy közös informatikai vállalatot is létre fog hozni.

Német hadiipari óriás szállhat be a NER-közeli 4iG-be

Előzetes, nem kötelező erejű megállapodást kötött Jászai Gellért befektetési társasága, a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt., valamint a Rheinmetall AG; a megállapodás értelmében a düsseldorfi székhelyű, védelmi iparban és járműgyártásban is meghatározó globális vállalat két tranzakcióval együttesen 25,1 százalékos tulajdont szerezhet a 4iG Nyrt.-ben

A Fideszhez bekötött vállalkozók aranykora volt a NER 12 éve

2021-ben alig van már olyan gazdasági szektor, ami ne lenne többé-kevésbé Fidesz-közeli vállalkozók kezében. Kivétel a média, mert a médiavállalkozásaikat „elajándékozták”.

Hadházy: Négyszeres áron számolták el az állami informatikusképzéseket

A képviselő szerint ezzel 2,25 milliárd forint kár érte a költségvetést. Az európai uniós pénzből finanszírozott informatikus-tanfolyamok ára négyszer akkora volt, mint állami finanszírozás nélkül – erről ír Facebook-oldalán Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

Milliárdos lopást szúrhatott ki az állami finanszírozású informatikusképzésben Hadházy Ákos

A magyar állam ezer informatikusnak finanszírozott gyorstalpaló tanfolyamot EU-s pénzből. Azonban csodás módon a finanszírozott tanfolyamok ára négyszer annyi lett, mint ugyanaz állami finanszírozás nélkül, írja hétfő reggeli Facebook-posztjában Hadházy Ákos. "Az óraszám, a tematika ugyanaz, de 1000 Ft/óra az ár, ha a tanuló fizeti és 4000 Ft/óra, ha az állam! A költségvetést így 2,25 milliárd(!) kár érte. (A különbséget nem indokolja az, hogy a tananyagokat el kell készíteni, mivel arra külön 4 milliárd EU-s támogatást adott a kormány.)" Hadházy a posztjához screenshotokat is csatolt, amelyiket ugyanaz a cég kínál most 700 ezer forintért, amely a támogatott szoftvertesztelő képzést 2,5 millióért végezte.

Stummer: Több mint száz ember ellen használták a Pegasus kémszoftvert

A Parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke, Stummer János volt a Partizán Spartacus című műsorának a vendége, és a Pegasus üggyel kapcsolatban megerősítette, hogy egy élő keretszerződésről van szó, aminek a mellékleteit nem látta. Stummer azóta mer bátrabban beszélni az ügyről, miután a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke, Kósa Lajos csütörtökön elismerte, hogy a kormány vásárolt a kémszoftverből.
Találatok: [923]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>