language

Intézmények:

Magyar Nemzeti Bank (MNB) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [679]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

A jegybank cégének 702 milliós megbízását a jegybankelnök fiának ismerőse vitte el

Matolcsy Ádámot a százmilliárdosok közé lehet sorolni és ismerőse, Száraz István is halmozza az üzleti sikereket. Cége sokadszor kap megbízást a Matolcsy Ádám édesapja által irányított Magyar Nemzeti Banktól. Ezúttal egy leányvállalatnak kommunikál majd cége, a Frank Digital Kft.

289 millió forintért venné meg Bak Imre négy festményét a Nemzeti Bank cége

A Nemzeti Bank ingatlanos cége 2020-ban kezdte megvásárolni kortárs magyar alkotók műveit. 2021 őszétől a program döcögni kezdett, és azóta alig vettek valamit. Most március végén azonban elindítottak egy közbeszerzési eljárást a tavaly év végén elhunyt Bak Imre négy festményének beszerzésére. A hivatalos iratok szerint az eladó 289 millió forintot kér a képekért, vagyis egy darab bő 72 millióba kerülhet, ha az üzlet létrejön.

Az autópálya- és hulladékkoncesszió mellett a jegybankot is vizsgálja az Európai Bizottság

Gond lehet az Európai Bizottságban az autópálya- és a hulladékkezeléses koncesszióval, amelyet kormányközeli üzletemberek és a Mol kapott meg 35 évre. De azt sem értik Brüsszelben, hogy a köztulajdonban lévő jegybank cége miért költött közbeszerzés nélkül milliárdokat bútorra.

New York-i luxuslakás, Porschék és egy Ferrari – Matolcsy György fia és ismerősei sokszor bukkanak fel

A luxusautópark csak a jéghegy csúcsa: minél mélyebbre ásott a Házon kívül stábja, annál megdöbbentőbb értékű vagyontárgyakat talált, a szálak pedig Matolcsy György fiához, Matolcsy Ádámhoz és barátaihoz vezettek. Sokmilliárd forint vándorolt magántőkealapokba, amikről nem kötelező elmondani, hogy kik a tulajdonosai, ha vannak egyáltalán. A magántőkealapokról ugyanis kijelenthető, hogy aki pénzt rakott bele, csak befektető, nem tulajdonos.

Nem válaszol rá a jegybank, hogy mennyiért őrzik a Csodaszarvas-szobrot

Kétszázmillióba került az ágaskodó ősmagyar szimbólum, de pluszkiadást jelent, hogy egy őrhelyet telepítettek mellé, ahol egy biztonsági őr folyamatosan vigyázza a műalkotást. Hogy ez mennyibe kerül, azt hiába kérdeztük.

Bedőlt a budapesti Fudan Egyetem terve, de nehéz lesz megszabadulni a közpénznyelő alapítványtól

A kormányzat egyelőre lefújta a Fudan Hungary Egyetem beruházását, amelyre számos oka volt, mindenesetre a projekthez kapcsolódó alapítvány, amely eddig egy nem létező egyetem fenntartójaként égette a közpénzt, most végleg feleslegessé vált. Megszüntethetnék, de kiderülhet, hogy ez nem is olyan egyszerű. A politikai kudarc mellett 20 milliárd forint és pár zsíros állás a tét.

A Telex jogerősen pereket nyert Somlai Bálint, Matolcsy Ádám barátja ellen

Somlai Bálint cége, a Raw-csoport – nem először – hatalmas megbízást nyert el a Magyar Nemzeti Banktól. Somlai magánszemélyként és cégén keresztül is kifogásolta az erről szóló cikkünket, mondván azt sejtettük, hogy a tendergyőzelmének volt köze ahhoz, hogy Somlai Bálint és Matolcsy Ádám barátok, üzlettársak. A Fővárosi Ítélőtábla immár jogerősen kimondta: a Telex korrekten tájékoztatott.

Hiába a válság és az infláció, már Orbánéknak is van megtakarításuk

Viszonylag rövid időn belül adtak le ismét vagyonnyilatkozatot a parlamenti képviselők és kormánytagok: a 2022-ben megválasztott országgyűlés, illetve az új kormány tisztségviselői megtették ezt legutóbb tavasszal és nyáron is. Most azonban a január 31-i határidő kötelezte őket erre. Már senki sem mondhatja, hogy Orbán Viktornak semmije sincs.
Találatok: [679]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>