language

Kulcsszavak:

ítélet/döntés highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2706]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Hiába a bírósági tiltás, dolgoznak Mészáros Lőrinc vasúti beruházásán

A bíróság még januárban függesztette fel azonnali hatállyal a munkálatokat a tervezett Déli Körvasút építési területén, de a V-Híd alvállalkozói ennek ellenére több fát is kivágtak. Három hete egy másik ítélet megsemmisítette a beruházás környezetvédelmi engedélyét, az előkészítő munkálatok mégis tovább zajlanak. Egy kiszivárgott képernyőfotó szerint az építési minisztérium az ítéletek ellenére sem utasította a V-Hidat a munkák leállítására.

Elkaszálta a bíróság a milliárdos, de sokak által utált balatoni beruházást

A Pécsi Közigazgatási Bíróság másodszor is azt mondta ki, hogy nem lehet kikötőt létesíteni a Balatonföldvár Nyugati strandján. A döntést azzal indokolta a testület, a beruházás ellenkezik a Helyi Építési Szabályzattal. Úgy néz ki, győzhetnek a civilek.

Kamugyanús külügyi eljárás: 20 hónap után ledarálták a lélegeztetőgép-bizniszhez köthető papírokat

Feltűnően gyorsan, a beszerzést követő 20 hónapon belül megsemmisítette (selejtezte) a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a 2020 márciusi lélegeztetőgép-beszerzéssel kapcsolatos iratok egy részét – derült ki azokból az dokumentumokból, amit a külügyi tárca küldött meg a Transparency International (TI) Magyarországnak egy kúriai ítélet nyomán. Lapunk 2020 nyarán elsőként számolt be arról, hogy szokatlan módon a KKM-en keresztül többszáz milliárd forint ömlött ki az államháztartásból. A Pénzügyminisztérium költségvetési beszámolójából az is kiderült, hogy a pénzt lélegeztetőgépek, maszkok és más egészségügyi felszerelések ellenértékeként fizették ki akkor még ismeretlen cégeknek a Covid-járvány elleni védekezés részeként.

Hárommillió forintra bírságolta a közép-budai tankerületet a Közbeszerzési Döntőbizottság

Kimondta a Közbeszerzési Döntőbizottság, hogy a Közép-Budai Tankerületi Központ közbeszerzései megsértették a közbeszerzési törvényt, miután a Momentum hegyvidéki képviselője, Novák István bejelentést tett erről – közölte szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében a párt.

Fák nélküli lombkoronasétány: elvesztette a sajtópert a polgármester, 300 ezer perköltséget fizet

Filemon Mihály nyírmártonfalvai polgármester nemcsak sajtóhelyreigazítást, de bocsánatkérést is követelt az Átlátszótól, de a perre el sem jött.

Még több apartman épülhet a Fertő tónál a vízitelep új engedélye szerint

A hatóság újra kiadta a környezetvédelmi működési engedélyt a Fertő tavi vízitelepre, gyakorlatilag változatlan tartalommal – tudtuk meg egy helyi forrásunktól. 32 ezer négyzetméternyi épület, 131 ezer négyzetméternyi burkolat lesz, és több mint ezer autó parkolhat a korábbi zöldterületen.

Csaknem száz embert ítélt el a bíróság, akik kenőpénzért nyelvvizsgáztattak

Másodfokon, jogerősen elítéltek mintegy száz vádlottat, akik a sikeres nyelvvizsgáért egyenként többszázezer forint kenőpénzt fogadtak el több ezer vizsgázótól több mint egy évtized alatt.

Felmentették a vádlottakat, de fellebbez az ügyész a pécsi buszbeszerzés ügyében

Nyolc év után ítéletet hirdettek ma a Kaposvári Törvényszéken a Volvo-gate néven elhíresült ügyben. Az ügyészség szerint “korrupciós jellegű" ügynek minősített eset a pécsi Tüke Busz 2015-ös buszbeszerzése miatt indult. A Kaposvári Törvényszék mai döntése szerint azonban bizonyíthatóan nem történt bűncselekmény, ezért felmentették a négyből még állva maradt két vádlottat. Az ügyben Fideszes képviselőket is meghallgatott a bíróság. Az ítélet nem jogerős.
Találatok: [2706]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>