language

Intézmények:

IUSTUM Consulting Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Orvosi igazolással mentette ki magát a 2,2 milliárd forint hűtlen kezeléssel vádolt volt helyettes államtitkár

Kedd délelőtt elkezdődött a 2,2 milliárd forint hűtlen kezeléssel vádolt korábbi helyettes államtitkár büntetőpere a Székesfehérvári Törvényszéken. Bár mindenki az elsőrendű vádlottra, Nagy Jánosra várt, ő egy nappal a tárgyalás előtt jelezte a bíróságnak, hogy betegség miatt nem tud jelen lenni, védője így csak az orvosi igazolással érkezett. Az ügy másodrendű vádlottját múlt héten hallgatták meg, a hét további vádlott pedig nem ismerte el a bűnösségét a keddi előkészítő ülésen, amit a nagyobb médiaérdeklődés miatt a bíróság dísztermében tartottak.

Fiktív szerződés vádja miatt áll bíróság elé az V. kerületi önkormányzat intézményvezetője

Az V. kerületi önkormányzat egyik intézményvezetője is a bíróság elé áll abban az ügyben, amely elsőrendű vádlottja az Agrárminisztérium korábbi helyettes államtitkára, Nagy János. A Fejér Megyei Ügyészség 2,2 milliárd forintos hűtlen kezeléssel és hivatali visszaéléssel vádolja a 2020-ban menesztett helyettes államtitkárt, és hat év börtönbüntetést indítványozott, ha Nagy a márciusi előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról.

A volt földügyi helyettes államtitkár lehet a vádlottja egy újabb, 2,2 milliárdos hűtlen kezeléses pernek is

Családi birodalom épül Atkáron

Lapunk információi szerint négy ingatlan Nagy János apja nevére van bejegyezve, kettő pedig a korábbi cégének, a Iustum Consulting Kft.-nek a nevén fut.

Zár alá vették a korrupcióval vádolt helyettes államtitkár cégének egyik üzletrészét, el is adta gyorsan

830 millió forintnyi vissza nem térítendő állami támogatáshoz segített volna egy vállalkozót Nagy János helyettes államtitkár, cserébe öt százalékos tulajdonrészt kapott a cégben, így ő is jól járt volna a beruházással, ha összejön, állítja az ügyészség. Az Agrárminisztérium azóta már felmentett helyettes államtitkárát hivatali vesztegetés elfogadásával vádolják, múlt héten letartóztattak, és házi őrizetbe vették. A héten újabb részleteket tudtunk meg az ügyről. Információink szerint Nagy mellett egy nemrég lemondott önkormányzati képviselőt is letartóztattak, de feltűnik az ügyben egy volt polgármester és egy fociklub elnöke is. Nagy nem tett még vallomást, de zár alá vették cégének egyik üzletrészét, amit egy nappal később eladott.

Marad mit a tejbe aprítania az őrizetbe vett helyettes agrárállamtitkárnak

Állami és önkormányzati cégeknek is dolgozott a múlt héten korrupciós bűncselekmény gyanújával őrizetbe vett helyettes államtitkár egyik cége. Nagy János tanácsadó vállalkozása a Parlament és az Agrárminisztérium szomszédságában várta az ügyfeleket, és egy év alatt százmillió forinttal nőtt a nyeresége.
Találatok: [6]  Oldalak:   1