Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Izland highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Akikkel példálózhat a Gyurcsányt bíróság elé küldeni akaró Fidesz

A Fidesz jogilag is felelősségre vonná az ország eladósódásáért felelős szocialista miniszterelnököket, és ugyan erre külföldön is többen felkapták a fejüket, az utóbbi években indultak hasonló eljárások más országokban is. Izlandon a bankrendszer csődje miatt került bíróság elé a korábbi miniszterelnök, Ukrajna előző kormányfőjét pedig azzal vádolják, hogy egy gázszerződéssel károsította meg az országot.

A brit kormányra vet árnyékot az iráni ingatlancápák sötét ügye

Nagymenő ingatlanbefektető testvérpárt tartóztattak le a brit hatóságok egy látványos múlt heti akció után. A letartóztatásnak valószínűleg köze van egy izlandi bank bedőléséhez, de a rendőrségi akció után a virágkorukban hivalkodó életet élő testvérek és a kormányzó brit konzervatív párt kapcsolatát is firtatni kezdték brit lapok.

Az izlandi parlament megszavazta az új médiatörvényt

Június 17-én az izlandi parlament egyhangúlag megszavazta a Modern Izlandi Médiáért elnevezésű kezdeményezés (IMMI) és a Wikileaks nevű non-profit weboldal által kidolgozott új médiatörvény-csomagot. A döntésnek köszönhetően az ország példátlan védelmet nyújt majd a szólásszabadság, az átláthatóság és az oknyomozó újságírók számára.

Hadjárat a wikileaks ellen

Valóságos hadjárat indult a titkosított állami és vállalati dokumentumok kiszivárogtatására szakosodott Wikileaks ellen. Az Egyesült Államok hadseregének kémelhárítási központja szerint a kormányoknak nem csupán a Wikileaks szerkesztését, hanem egyenesen az oldal látogatását kellene büntethető cselekménnyé tenniük. A New York Times pedig azt írja, a Pentagon már fel is vette a site-ot az Egyesült Államokat fenyegető tényezők listájára.
Találatok: [6]  Oldalak:   1